20 maanden

Twee maanden geleden schreef ik een update over Evie. De tijd vliegt voorbij. Elke dag zie ik hoe Evie verandert en groeit. Het is vandaag precies 20 maanden geleden toen wij vroeg in de ochtend vertrokken naar het ziekenhuis om vervolgens ’s avonds het mooiste in onze armen te houden. Vandaag is Evie 20 maanden en ze is al echt een peutermeisje aan het worden. Welke ontwikkelingen zie ik nu bij onze kleine meid?

20 maanden 2Elke dag zie ik Evie veranderen. Ze verandert in haar gezicht. Maar we zijn nu ook eindelijk zover dat ze een piepklein staartje op haar hoofd kan hebben. Ik zie Evie ook in haar doen en laten veranderen. Tegenwoordig hoeven wij maar twee keer iets te zeggen of te laten zien en Evie weet een handeling heel goed over te nemen. Dit zelfde geldt ook voor woordjes. Elke keer hoor ik dat ze weer nieuwe dingen probeert te zeggen.

Praten

Evie is een echte kletskous. Ze weet soms hele verhalen te vertellen of dingen uit te leggen. Het is jammer dat dit grotendeels niet te verstaan is. Toch weet ze zich steeds meer verstaanbaar te maken. Mocht je een keertje langskomen, hieronder een kleine verklarende woordenlijst. Dit is een greep uit de woordenschat van Evie.

 • Nijne – Konijn of Nijntje
 • Linder – Vlinder
 • Miauw – Poes
 • Tsitte – Zitten
 • Ietsen – Fietsen
 • Ebie – Evie
 • Issen – Fietsen
 • Wafwaf – Hond
 • Glije – Glijden (van de glijbaan af)
 • Ogol – Vogel
 • Oknkeer – Nog een keer
Dwars

Evie is met haar eigen willetje zo nu en dan echt een dwarse dreumes. We hebben hier echt te maken met een gevalletje ‘ik ben nog geen twee, maar ik zeg nee’. Thuis zijn veel dingen nee en je ziet dat ze ons uitprobeert. Wanneer ze iets in haar hoofd heeft kan niets of niemand dit er zomaar uitkrijgen.

Onderzoeker

Evie onderzoekt werkelijk alles. Als ze nieuw speelgoed krijgt gaat ze uitzoeken wat je er allemaal mee kunt doen, maar ze ontdekt ook nog steeds dingen met haar lichaam. Regelmatig zie ik haar met d’r handen op haar oren zitten als ik bijvoorbeeld aan het stofzuigen ben. Of ze begint een verhaal te vertellen terwijl ze haar neus dicht knijpt. Opeens klinken haar stem omgevingsgeluiden anders.

Sociaal

Ik zie ook de sociale vaardigheden bij Evie ontwikkelen. Ze roept nu wel eens ‘van mij’ als ik bijvoorbeeld iets van haar oppak, maar tegelijkertijd deelt zij haar speelgoed en eten met ons en andere kindjes. Ontzettend lief om te zien hoe graag ze met andere kindjes speelt en praat. Het maakt niet uit hoe oud de kindjes zijn, ze stapt er gewoon op af.

Over twee maanden lezen jullie alweer de laatste update voor haar tweede verjaardag van Evie. Wat gaat het allemaal snel. Ik moet even kwijt dat ik ontzettend trots ben op Evie!

Volg en like ons:

3 thoughts on “20 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.