Een nacht zonder kind

Dit weekend hebben wij onze eerste nacht doorgebracht zonder Evie! Gelukkig had ik genoeg afleiding om deze eerste nacht zonder kind te doorstaan. We hadden een gezellig feestje en voor het gemak hadden we een hotel geboekt zodat we ’s nachts niet meer naar huis toe moesten. Gelukkig hadden we een hele lieve oppas die een nachtje bij ons in huis wilde komen.

Ik had nog net niet een heel draaiboek klaarliggen, maar ik ben dol op lijstjes dus ook nu lag er alweer een lijstje klaar. Die werd uitgebreid besproken bij aankomst van de oppas. Mijn zusje was zo lief om een nachtje in ons huis te willen oppassen. Ik had behoorlijk de zenuwen vooraf. Enerzijds had ik ontzettend veel zin in het feest waar we voor waren uitgenodigd en het nachtje weg en anderzijds voelt het heel raar zonder kind. Ik liep soms rond met het gevoel dat ik iets was vergeten, ken je dat?

nacht zonder kind dinerHet is hartstikke goed gegaan. Ik had gevraagd om zo af en toe een foto te sturen. Ik had echt een knoop in mijn maag. Toen tijdens het eten het bericht kwam dat ze netjes was gaan slapen kon ik pas een beetje ontspannen. Alle spanning kwam er direct uit in vorm van hoofdpijn. Ik heb me druk gemaakt om niets. Het voelt overigens wel heel dubbel als je ziet dat je kindje ook bij een ander goed functioneert, ik voelde me een beetje overbodig. Dat is natuurlijk onzin. Wel grappig om te zien dat Evie een gewoontedier is en alles precies hetzelfde doet bij een ander.

Het was goed om eens een nacht weg te gaan. Voor ons, maar ook voor Evie. We gaan dit zeker vaker doen. Hoe hebben jullie je eerste nachtje weg zonder kindje ervaren?

Volg en like ons:

5 thoughts on “Een nacht zonder kind

  1. Ons eerste nachtje zonder kind was al vrij snel toen zij in het ziekenhuis moest blijven en wij niet.. Wanneer de eerste nacht daarna was toen ze thuis was weet ik eigenlijk niet meer..

    Maar vind het nu nog steeds spannend en dubbel als ze weg is.

  2. De eerste keer dat ons zoontje ging logeren vond ik echt lastig. Idd dat overbodige gevoel. Hij heeft het heel goed gedaan en gaat nu met regelmaat naar opa en oma. We zijn hier vroeg mee begonnen ivm de naderende bevalling, je weet nooit wanneer het begint 🙂 Ik vind het nog steeds lastig, dat hij geniet geeft mij een rustig gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.