Het is hier fantastisch: Onze dagindeling

met je kindje op reisWe zijn afgelopen week voor het eerst op vakantie geweest met z’n drieën. Het was een echt avontuur als ik het zo mag omschrijven. Aangezien ik aardig wat heb te vertellen plaats ik het vakantieverhaal in vier delen: de vliegreis, het hotel, onze dagindeling en de onvermijdelijke all inclusive maaltijd. Vandaag deel drie van ons reisverhaal met een baby, onze dagindeling.

Hoe je het ook wend of keert, je haalt een baby uit zijn veilige omgeving dus kun je niet verwachten dat alles binnen één dag koek en ei is voor de kleine. Wij hebben met name de eerste dagen moeite gehad om ritme te vinden. Je probeert het ritme van thuis aan te houden en in combinatie met het mindere weer de eerste dagen was het vakantiegevoel daardoor ver te zoeken. Toen we eenmaal onze draai hadden gevonden, hebben we er van onze vakantie genoten.

Op reis met je kindjeThuis leef je met de klok, met een baby in huis leef je met de klok in het kwadraat en met een baby op een all inclusive vakantie… Tja, vroeger keken wij praktisch niet op de klok. Het was dan immers vakantie en tijd is dan niet belangrijk. We keken naar de zon en luisterden naar onze knorrende maag om te kijken of het tijd was voor de lunch.

Tip: Houd zoveel mogelijk het (thuis)ritme van je kindje aan. Dan kun je het meest van je vakantie genieten.

Op Kreta is het een uur later en hierdoor pasten haar eetmomenten heel goed bij de restauranttijden van het hotel. Hierdoor hadden we twee gezamenlijke maaltijden in het restaurant. De overige eetmomenten deden we gewoon tussendoor bij het zwembad, een willekeurig bankje of een terrasje.

Verder slaapt Evie twee keer per dag. Dit maakt dat je ook twee keer per dag aan je kamer bent gebonden. We zaten vlakbij het zwembad, maar de babyfoon reikte helaas toch niet zo ver.

Tip: Geef elkaar de ruimte voor een optimaal vakantiegevoel.

Op reis met je kindjeWij hebben na een paar dagen afgesproken dat we elkaar wat eigen tijd zouden gunnen. Tijdens de slaapjes van Evie kon de één zonnen en zwemmen en de ander was dan bij de kamer. Zo hadden we allebei de mogelijkheid om met de voetjes omhoog en een goed boek in de zon te liggen. Dat heeft ons heel veel rust gegeven. De rest van de dag brachten we gezellig met z’n drietjes door. Lekker samen wandelen, spelen, eten of poedelen bij het zwembad.

Een voorbeeld van dagindeling (Griekse tijd)
07.00 uur – Wakker worden
07.30 uur – Fles (het restaurant ging dan open en konden we heet water halen)
09.00 uur – Ontbijten
10.00 uur – Fruithapje
10.30-12.00 uur –  Slaapje
12.00-13.00 uur – Wandelen, spelen, zwemmen,uitje
13.00 uur – Samen lunchen
14.30-16.00 uur – Slaapje
16.00-17.00 uur – Wandelen, spelen, zwemmen, uitje
17.00 uur –  Tussendoortje
19.00 uur – Avondeten (potje voor Evie)
20.00 uur –  Fles
20.30 uur – Bedtijd
Als Evie direct ging slapen konden wij lekker lezen of Yahtzeeën.

Voor ons was het even zoeken, maar uiteindelijk hebben we een goed ritme gevonden om samen van de vakantie te kunnen genieten. Ik verwacht dat een vakantie er volgend jaar weer totaal anders uit gaat zien. Ik denk dat het alleen maar leuker kan worden. Hoe ziet jullie dagindeling op vakantie er uit met een kleintje? 

Volg en like ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.