Lezen met je kindje

Zo nu en dan pak ik een boekje en lees ik Evie voor. Wij  hebben ooit leuke kinderboekjes gekocht over dieren met daarin kleine stukjes vacht om de beestjes ook te aaien. Evie vindt dat altijd erg leuk. Overigens heeft ze niet het geduld om heel lang te zitten en te luisteren dus na tien minuten gaat ze graag weer haar eigen weg. Naast dat lezen met je kindje goed is, is het ook een lekker knuffelmomentje.

Lezen is naar mijn idee heel belangrijk voor een kind. Door al vroeg te beginnen met voorlezen stimuleer je de taal- en spraakontwikkeling. Daarnaast verhoogt het de concentratie en prikkel je de fantasie van je kindje. Afgezien daarvan is het natuurlijk ook heel gezellig om te doen. Ik heb een aantal favoriete boeken op een rij gezet:

  • Rupsje Nooitgenoeg
  • Nijntje
  • Ontdek- en voelboeken
  • Woezel & Pip

Kinderboekenweek: 1-12 oktober
Deze week begint de Kinderboekenweek. Tot 12 oktober staat het kinderboek centraal. Dit jaar is extra speciaal, want dit jaar is het de zestigste kinderboekenweek. Het kan ook haast niet anders dat het motto dit jaar ‘Feest’ is. Het kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Harm de Jonge. Deze ontvang je gratis in de boekenwinkel bij een aankoop van minimaal € 10,00 aan kinderboeken. Het prentenboek komt dit jaar van Marit Törnqvist.

Overal in het land zijn activiteiten die te maken hebben met het kinderboek. Kijk voor activiteiten bij jou in de buurt op de website van de Kinderboekenweek.

Volg en like ons:

One thought on “Lezen met je kindje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.