Me-time – Mama Challenge 2017

Een van de uitdagingen in de Mama Challenge is tijd nemen voor mijzelf, me-time. Afgelopen maandag mocht ik 34 kaarsjes uitblazen en had ik een dag voor mijzelf. Evie was naar het kinderdagverblijf en Patrick moest werken. Ik had dus lekker me-time. Dat me-time heel belangrijk is heb ik dit jaar op een hele harde manier geleerd door een burn-out. Ik heb dan ook een aantal manieren om de me-time in te vullen.

me time mama challenge

Iedereen heeft een beetje me-time nodig. En die twee minuten langer op de wc of onder de douche tellen niet mee. Even bewust iets voor jezelf doen zonder dat je wordt afgeleid door bijvoorbeeld het huishouden.

Persoonlijke verzorging

Afgelopen maandag kon ik dus even lekker tijd nemen voor mijzelf. Ik heb lekker uitgebreid gedoucht, mijn huid een boost gegeven met een gezichtsmaskertje en de restjes afgebladderde nagellak van mijn nagels gehaald en deze weer netjes gelakt. Dat alles met de radio op de achtergrond aan. Even geen verplichtingen, gewoon ontspannen. Even een kwartiertje onder de zonnebank maakt ook mijn hoofd leeg (niet te vaak natuurlijk) en nu ik zwanger ben ook even niet.

Me time gezichtsmasker Me time handletteren

Tekenen/handletteren/kleuren

Vroeger tekende ik heel veel. Sterker nog, ik heb ooit een opleiding tot vormgever gedaan waarbij tekenen bij bijna ieder vak van belang was. Ik heb dat weer een beetje herontdekt. Nu in combinatie met het handletteren. Ik ben dan echt even gefocust op een tekening of kleurplaat. Hoofd leeg en daarna kan ik er weer tegenaan.

Winkelen

Heel eerlijk, ik houd niet zo van winkelen. Dat slenteren door drukke straten en gedoe in een pashokje, ik vind het maar niks. Ik bestel liever online en pas het dan thuis. Maar winkelen is wel het uitgelezen moment om even alleen te zijn en je eigen ding te doen. Zo nu en dan als ik echt voor iets op pad moet ga ik de stad in. Het liefste doe ik dat alleen. Ik trakteer mijzelf dan wel op een lekkere lunch. Even zitten op een terras met een boek.

Boek lezen

Ik ben niet zo goed in rustig zitten en een boek lezen. Ik vind het heerlijk, maar als ik thuis ben zie ik altijd iets wat eerst gedaan moet worden. Een was, stofzuigen, speelgoed dat in het rond slingert, enzovoort. In het begin van mijn burn-out ging ik er op uit om mijn boek te lezen. Bij ons in de buurt is een strand met een restaurant erbij. Daar kon ik in alle rust lezen onder het genot van een kopje thee of wijn met bitterballen. Na anderhalf uur was mijn hoofd weer leeg en kon ik er weer even tegenaan.

Bloggen

Voor mij is bloggen ook een vorm van ontspanning. Zodra ik rust in mijn hoofd heb kan ik dat echt merken aan de hoeveelheid inspiratie. Heerlijk om dan even dingen van mij af te schrijven en te delen. Heel soms laat ik de laptop even voor wat het is en gebruik ik heel ouderwets pen en papier om het later uit te werken.

Wat is voor jullie het ultieme gevoel van me-time?

Spam je Mama Challenge blog

 Loading InLinkz ...
Volg en like ons:

One thought on “Me-time – Mama Challenge 2017

  1. Wat naar dat je een burn-out hebt gehad. Dit laat je inderdaad wel zien hoe belangrijk het is goed voor jezelf te zorgen.

    Ik houd er ook van tijdens me-time mezelf te verzorgen. Ook lezen ene schrijven zijn voor mij manieren om tijd voor mezelf te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.