Picture my week #6

Ik zal vast de high light van de week verklappen. Voor degenen die mij ook op Twitter en Instagram volgen weten het al. Zowel de trap als de dakkapel zitten in en op het huis. Alle troep is de deur uit en alles staat na deze week in het teken van opruimen en schoonmaken voor de komst van de baby. Nesteldrang en ik kunnen de handjes nog even laten wapperen. Overigens was het ook weer spannend deze week wat betreft de zwangerschap. Ik had een extra controle in het ziekenhuis.

Maandag

Even rust aan mijn hoofd. Ik ben heerlijk alleen thuis. Het gaat allemaal wel een beetje moeizaam. Ik heb slechts een paar kleine huishoudelijke klusjes gedaan en Picture my week afgerond en gepubliceerd. Zelfs dat iets later dan normaal. Verder komt er weinig uit mijn vingers. Zo’n dag als vandaag voelt echt als de tijd uitzitten.

hoogzwanger wachten

Dinsdag

Ik ben heel moe. Evie is thuis en ik maakte een tent van lakens terwijl ze lekker met de Duplo speelt. Ik probeer het verder rustig aan te doen en mij op de baby te concentreren aangezien deze erg rustig is.

spelen duplo ctg

Om 9.30 uur besluit ik toch de verloskundige te bellen, want op enkele slappe tikjes na is de baby erg rustig geweest afgelopen 24 uur. Evie kon gelukkig bij opa en oma spelen terwijl ik naar het ziekenhuis ging voor een ctg. Waarschijnlijk voelde ik door de ligging van onze babyboy zijn bewegingen niet goed. Hij weet zich zo nu en dan goed te verstoppen achter de placenta. De kleine maakt het gelukkig goed en ik mocht weer naar huis. Morgen controle bij mijn eigen verloskundige.

Woensdag

De trap wordt deze ochtend afgerond. Eindelijk! Aangezien de trap één groot frustratiepunt is probeer ik met schrijven en tekenen mijn hoofd leeg te maken. Gelukkig voel ik de kleine vandaag wel goed en kon ik dat positieve nieuws ’s middags aan de verloskundige terugkoppelen. Wel moet ik op mijzelf gaan letten, want voor het eerst is mijn bloeddruk wat aan de hoge kant. Zolang ik mij verder goed voel hoef ik me geen zorgen te maken. Naar schatting is de baby nu ongeveer 3500 gram.

trap

Tijdens de kraamweek van Evie kreeg ik van vrienden een leuk kraamcadeau, Milestone cards. Voor onze babyboy (ik moet uitkijken dat ik zijn naam niet verklap) wil ik ook van deze kaarten en had deze van de week online besteld. Toen ik van de verloskundige thuis kwam lagen de Milestone cards in de brievenbus.

Milestone cards 2 Milestone cards

Donderdag

Om 7.00 uur stond de aannemer voor de dakkapel voor de deur. En om de verbouwingssoap compleet te maken vertrok hij drie uur later ook weer, want er was veel regen op komst. Dit is de tweede keer dat de afspraak om deze reden werd afgezegd. Ze hebben wel wat voorwerk gedaan en als de weergoden ons goed gezind zijn komen ze vrijdag of zaterdag terug.

Inmiddels ben ik 39 weken zwanger en kan ik nog maar weinig hebben. We hadden opnieuw een slechte nacht en weer een tegenslag in de verbouwing dus ben even in janken uitgebarsten. Het voelt allemaal niet heel fijn. De rust die ik zo hard nodig heb blijft uit, maar hoop dat ik vanaf dit weekend van mijn verlof mag gaan genieten.

Vrijdag

We waren weer vroeg uit de veren voor de dakkapel, maar helaas. Weer teveel regen. Morgen is de laatste kans voor deze aannemer, daarna sluit ik de deur voor alle aannemers en bouwvakkers. Ik maakte er verder een rustige dag van. Ik streek een babywasje en dat was het wel zo’n beetje. Inmiddels heb ik flinke koppijn van alle spanningen.

babywasje  tweet

Zaterdag

De dag begon regenachtig, maar het klaarde gelukkig op dus vandaag is de dag dat de dakkapel werd geplaatst en we het vervelendste deel van de verbouwing konden afronden. Ik ben zo blij dat we dit konden doen vóór de bevalling, want met een baby had ik niet in deze troep willen zitten.

dakkapel plaatsen

Evie kon ’s middags lekker spelen bij de buren. Zo had ze toch een beetje rust. De hulptroepen hebben samen met Patrick er voor gezorgd dat alle rommel aan het eind van de middag weg was. Mijn dank is groot. Terwijl om mij heen een hoop drukte was probeerde ik iets nieuws met nieuwe Bulletjournal.

bulletjournal Bulletjournal 2

Zondag

Alle spanning komt er denk ik uit. Het voelt als een echte off-day vandaag en erger mij groen en geel aan alles. Ik heb veel op bed gelegen. Daar baalde ik wel een beetje van, want ik wil nog zoveel doen nu alle aannemers klaar zijn dus ik hoop echt dat ik mij morgen beter voel. Wel heb ik de commode en de wieg onder het plastic vandaan gehaald voor onze klein man. En om te voorkomen dat de kat overal in en op gaat liggen hebben Evie en ik ballonnen opgeblazen. Het ziet er wel heel feestelijk uit.

wieg ballonnen


Artikelen kunnen affiliate links bevatten. Klik hier voor meer informatie.

Volg en like ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.