Sommige vragen stel je niet

Het is officieel. Ik pas niet in het perfecte plaatje. Ik voldoe niet aan het verwachtingspatroon van de Nederlandse samenleving. Nou ja, ik pas in elk geval niet in het plaatje die de dame in de trein voor ogen had. Het is blijkbaar normaal dat je persoonlijke vragen of opmerkingen maakt, onnadenkend en niet wetende of de vraag gevoelig ligt of kwetsend is. De vraag was oordelend over mijn uiterlijk en dat is kwetsend. Beste mevrouw in de trein. Ik vond het heel aandoenlijk hoe u gezellig oogcontact maakte met Evie, maar denk alstublieft twee keer na voordat u iets tegen mijn dochter zegt.

Ik zat in de trein, na een ochtend shoppen voor Evie. Onderweg terug in de trein kwam een mevrouw tegenover ons zitten. Evie was aan het kijken en ze maakten oogcontact. Helemaal prima, maar aan het gezicht van Evie zag ik dat ze een beetje sceptisch was over deze dame. Kinderen voelen blijkbaar dit soort dingen aan. Er kon geen lachje vanaf bij Evie. De dame in kwestie vond dat helemaal niet erg en zei tegen Evie dat ze het vast wel leuk vindt dat er bijna een broertje of zusje voor haar aan komt. SAY WHAT?! Die bubbel heb ik maar direct bij mevrouw doorgeprikt. Gelukkig voelde het voor haar erg awkward in een volle trein.

Voor iedereen die wel eens de drang heeft gevoeld om een dergelijke opmerking als hierboven te maken, vooral NIET doen! Zo’n opmerking kan kwetsend zijn. Ik weet inmiddels wel beter. Hoewel ik wel onzeker ben over mijn uiterlijk weet ik waar ik vandaan kom, maar daar in een volgende blog meer over. Verder ben ik vooral blij dat Evie nog niet alles begrijpt van wat er tegen haar wordt gezegd, want een opmerking als kan ook verwarrend zijn voor een kind.

Dames en heren: NEE, ik ben niet zwanger. NEE, Evie krijgt geen broertje of zusje. Ik ben gewoon steviger dan het gemiddelde model in een tijdschrift. Stop met conclusies trekken op basis van het uiterlijk van iemand.

Volg en like ons:

6 thoughts on “Sommige vragen stel je niet

  1. Wat een opmerking zeg! mensen plaatsen zo snel in hokjes en denken niet na wat voor consequenties zo’n opmerking kan hebben. En laatst volgens je foto op Facebook zie je er super goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.