Tips voor de hitte met peuter

Gisteren was het behoorlijk warm. Ook vandaag lopen de temperaturen weer hoog op. In sommige provincies is zelfs het hitteplan van kracht. Voor volwassenen is deze hitte behoorlijk pittig en het is aan ons om de kleintjes goed tegen de hitte te beschermen. 

Plan een activiteit in de ochtend

Vroeg in de ochtend is het nog lekker koel. Gisteren heb ik met Evie in de ochtend snel een paar boodschapjes gehaald en ben vervolgens naar een strandje bij ons in de buurt gegaan. Onder de parasol en zo nu en dan een duik in het water is het goed te doen.

Zoek een verkoelende binnenactiviteit

Vlak voor de middag, wanneer het heetst van de dag begint, waren we weer thuis. Evie doen nog een middagslaapje en dat komt dan met dit warme weer goed uit. Slaapt je peuter niet meer? Dan kun je een (verkoelende) binnenactiviteit doen. Ik merkte gisteren qua temperatuur heel veel verschil of we nu binnen of buiten waren. De gordijnen waren gisteren de hele dag gesloten. Wil je toch naar buiten? Zorg voor voldoende schaduw.

Verkoeling in de hitte

’s Middags toen Evie weer uit bed kwam, stond het zwembad in de achtertuin (onder de parasol) klaar. We hebben de rest van de middag nog heerlijk met koud water gespeeld. Wij zijn de warme dag van gisteren goed doorgekomen.

Nog even op een rij
  • Zorg voor genoeg drinken. Ik gaf Evie in de middag ook een paar zoute chipjes voor wat extra dorst. En een waterijsje of ingevroren fruit is ook erg lekker.
  • Smeren, smeren en nog meer smeren. Volgens mij hoef ik het belang van goed insmeren gedurende de hele dag niet meer uit te leggen.
  • Zorg voor voldoende schaduw in de tuin en als het even kan de volle zon op het heetst van de dag te vermijden.
Tot slot

Vergeet niet te genieten!

 

Volg en like ons:

4 thoughts on “Tips voor de hitte met peuter

  1. Helaas is het bij ons binnen dus warmer dan buiten.. Echt niet leuk. Zo slecht geïsoleerd.. Maar tot nu toe lijkt Fay er gelukkig weinig last van te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.