Wat ik mis aan zwanger zijn

Vorige week was ik op bezoek bij mijn zwangere nichtje. We hebben gezellig over haar zwangerschap bijgekletst. Onder het genot van een hapje en een drankje verteld zij over haar zwangerschap. Ze vertelde ontzettend veel herkenbare dingen. Ook mijn zusje is zwanger en daar schreef ik al eens eerder een klein blogje over. Deze week kwamen allemaal weer mooie en fijne herinneringen boven van mijn zwangerschap. Ik deel met jullie de redenen waarom ik het zwanger zijn mis.

Dikke buik

Mijn blubberige-na-zwanger-zijn-buik kan ik echt missen als kiespijn, maar tijdens mijn zwangerschap was ik echt trots op mijn buik. Ik vond het ook niet nodig om hem te verstoppen en liet hem maar al te graag zien. Bij 15 weken was mijn buik al zichtbaar en nadat ik ook op mijn werk iedereen had ingelicht kon mijn oversized vest de kast in. Ik was tijdens mijn zwangerschap echt enorm en vond mijn buik echt prachtig.

Beweging in mijn buik

Het gevoel van een levend wezen in je buik is de eerste keer heel vreemd. Alsof een vlinder je in het binnenste van je buik kietelt. Naarmate de zwangerschap vorderde werd het fladderen van de vlinder vervangen door kleine klopjes en vervolgens door krachtige trappen. Op een gegeven moment kon ik precies voelen hoe Evie in mijn buik lag en wat ze aan het doen was. Heerlijk. Ik moest na mijn zwangerschap echt wennen, want opeens was ze niet meer zo dichtbij en moest ik een andere manier vinden om haar te beschermen.

Haarzwanger

In deze periode had ik door de hormonen had een volle bos haar en lange nagels. Ik had volgens mij weinig bad-hair-days. Normaal gesproken is mijn haar slap en breken mijn nagels snel af. Ik genoot van mijn zwangerschap en voelde me mooi en zelfverzekerd.

Cravings

Ik at voor mijn zwangerschap niet heel erg veel zoetigheid. Natuurlijk is het wel eens lekker, maar ik hield meer van een blokje kaas dan van een snoepje. Tijdens mijn zwangerschap had ik veel behoefte aan zoetigheid. Bijna mijn hele zwangerschap probeerde ik voldoening te halen uit de zoete smaak van fruit. Tijdens mijn verlof ging er een knop om en bedacht ik mij dat ik toch al dik was en ik maar gewoon moest genieten en snoepte veel gesuikerde spekken. Soms mis het het snoepen zonder schuldgevoel, want elk pondje komt door het mondje.

Wat missen jullie van je zwangerschap? Of als je nu zwanger bent, wat vind jij het fijnste van je zwangerschap?

 

Volg en like ons:

5 thoughts on “Wat ik mis aan zwanger zijn

  1. Herkenbaar! Jij zal het vast nog een keertje meemaken? Ik heb nu 3 kindjes en helaas blijft het daarbij. Moet dat gevoel dus echt uitschakelen. Maar zwanger zijn is en blijft toch wel heel bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.