Waterpret – Mama Challenge 2017

Afgelopen weken is het een aantal keer flink warm geweest. Perfecte dagen om met water te spelen en tegelijkertijd een beetje af te koelen. En verkoeling heb ik wel nodig zo hoogzwanger in de zomer. Zolang ik mijzelf rustig houd, onder een parasol zit en een peuter heb die mij nat spettert kom ik de zomer denk ik wel door. Brengt mij direct bij de volgende uitdaging van de Mama Challenge, waterpret.

Mama challenge 2017 waterpret

Waterpret op het strand

Wij hebben vooral waterpret in onze achtertuin of bij een strand bij ons in de buurt. Het strand is met name in de ochtend nog lekker rustig en er is dus alle ruimte voor de allerkleinsten om te spelen en te spetteren in de plas. Het strand is van alle gemakken en een strandwacht voorzien. Doordat er een heuse beachhouse bij het strand zit kun je er een compleet uitje van maken met een tosti en appelsap toe.

Waterpret zwemmen in een plas Waterpret mama natspetteren 2

Zwembad in de tuin

Als het heel warm is zetten we een zwembad op in de tuin. Evie kan daar dan lekker een duik in nemen en ik kan er met mijn voeten in zitten. Overigens spettert ze mij graag nat dus koele voeten krijg ik ook op mijn ligstoel. Ze heeft een waterspuit van de waterballonnen en daar spuit ze mij graag mee nat. Als we het zwembadje niet in de tuin hebben staan, zijn waterballonnen en waterpistolen het einde. Elkaar lekker nat gooien en spuiten. Succes verzekerd op een warme zomerdag.

Waterpret afsluiten tosti Waterpret mama natspetteren

Voetballen

Evie is gek op voetballen. Vooral samen met papa. Als het dan warm is vraagt het voetballen om een verkoelend spelelement. Het enige dat je nodig hebt zijn twee flessen met water gevuld. Deze zet je tegenover elkaar en vervolgens probeer je elkaars fles om te gooien of te schoppen. Degene waarvan de fles als eerste leeg is verliest het spel.

Waterpret watertafel Waterpret watertafel 2

Watertafel of teiltje

Onlangs kochten wij een watertafel. Evie kan hier een hele tijd zoet mee zijn. Zonder een heel zwembad op te zetten heeft ze toch heel veel waterpret. De Duplopoppetjes gaan van de glijbaan, de boten door de sluizen en met het gietertje laat ze het waterrad draaien. Met een teiltje, gietertje en losse bootjes heb je overigens hetzelfde effect en staat ook garant voor veel spetterplezier.

Spam je Mama Challenge blog

 Loading InLinkz ...
Volg en like ons:

5 thoughts on “Waterpret – Mama Challenge 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.