Zomer!

zomerDe zomer is nu echt begonnen. Heerlijk! Het is mijn favoriete tijd van het jaar. Weg met de truien en dikke vesten, hallo zomerse T-shirts en rokken. Hier kan ik nu vrolijk van worden. Afgelopen dagen was de moeheid toegeslagen en lukte het niet om te schrijven. Ik kon me niet goed focussen. De zon heeft me weer hernieuwde energie en inspiratie gegeven.

De zon schijnt en daar wil ik van genieten. Terwijl ik dit schrijf zit ik met mijn laptop in de tuin en de babyfoon naast me. Nu de zon schijnt probeer ik ook zoveel mogelijk met Evie naar buiten te gaan. Soms gewoon lekker in de tuin en een andere keer wandelen of op de zonneweide bij een van de plassen in de omgeving.

Genieten van de zon met je kindje
Lekker naar buiten gaan met je kindje is gezond. Onder invloed van de zon maakt de huid vitamine D aan. Wel is het belangrijk om de huid goed te beschermen, want zonnebrand kan bij een kindje tot blijvende schade leiden. Evie leg ik daarom goed ingesmeerd in de schaduw of onder een parasol. Ik gebruik Sun Kids van Nivea met een hoge beschermingsfactor. Zodra de huid van je kindje gewend is aan de zon kan de factor iets naar beneden, maar liever niet onder de factor 20. Mocht je kindje toch wat rood worden, kun je een T-shirtje aan doen. Na het zonnen kun je de huid van je kindje verzorgen met een aftersun.

Zonnebrand
Zonnebrand herken je aan de gezwollen huid die branderig voelt. De huid kan ook rood zijn en jeuken, maar ook kunnen er bultjes verschijnen. Wat doe je als je kindje is verbrand? koelen en verzorgen. Je kunt op de verbrande plekken extra dik aftersun smeren, maar ook yoghurt of komkommer koelt. Wanneer de verbranding ernstig is, is het verstandig toch even langs de huisarts te gaan.

Alle tips op een rij

  • Hoe je kindje zoveel mogelijk uit direct zonlicht. Gebruik een parasol, ook op de kinderwagen en laat je kindje in de schaduw spelen.
  • Gebruik een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.
  • Breng de zonnebrandcrème een uur voor het naar buiten gaan aan. De crème werkt het beste na dertig minuten.
  • Zet een petje of bandana bij je kindje op.
  • Gebruik voor de bescherming van de ogen een zonnebril.
  • Tussen 12.00 uur en 15.00 uur is de zon het sterkste.

De belangrijkste tip: Geniet!

 

Volg en like ons:

One thought on “Zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.