14 maanden

14 maandenVandaag is Evie alweer 14 maanden. Ik zie mijn kleine baby veranderen. Ze is een echte dreumes. Een klein meisje met een eigen willetje. Ik zie Evie nu echt dingen kopiëren. Zo kijk ik altijd liefkozend en glimlachend en trek ik mijn schouders omhoog. Resultaat: Onze dreumes kijkt mij op dezelfde wijze aan inclusief schouders. Heel schattig!

Evie heeft het lopen inmiddels goed onder de knie. Ze probeert zelfs te rennen, maar soms gaan haar voetjes even te snel en valt ze op haar knietjes. Met vallen en opstaan leren heeft in ons huis betekenis gekregen. Evie klautert nu ook op de fauteuil, de bank en de trap. Ook buiten de deur heeft ze de smaak te pakken en loopt ook graag een stukje mee naar de auto of helpt de vuilniszak wegbrengen.

Zoals ik al zei, ze begint dingen te kopiëren en ze maakt kenbaar dat ze begrijpt wat wij tegen haar zeggen. Zo hebben wij het gebaar voor slapen geleerd. Zodra ze moe is maakt ze dit gebaar en loopt naar de gang. Als de poes voorbij komt lopen wijst ze hem na en zegt ze ‘aai’. We hebben sinds twee weken ook een nieuw spelletje waarbij ze haar neus, voeten, ogen en mond moet aanwijzen. Haar neus en voeten weet ze feilloos te vinden.

Verder helpt ze heel goed met het uitpakken van de boodschappen. Ze geeft alles uit het boodschappenkrat aan, zodat wij het netjes op de juiste plek kunnen zetten. Wanneer het krat leeg is schuift ze deze naar de gang, naar de plek waar het boodschappenkrat altijd staat.

Ze kopieert, kletst er op los, houdt ons voor de gek, probeert en daagt ons uit. Het grote opvoeden is nu echt begonnen.

Volg en like ons:

One thought on “14 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.