16 maanden

Al 16 maanden hebben wij onze kleine meid bij ons. In de afgelopen 16 maanden is ons klein wurmpje opgegroeid tot een mini dametje. En niet zomaar een dametje. Nee, een dame met een eigen willetje die inmiddels héél goed kan ‘vertellen’ wat ze wil. Ik sta soms vol trots te kijken naar wat ze voor elkaar krijgt. Vandaag een update van de ontwikkelingen van Evie.

Helpen

Evie helpt graag. Met stofzuigen, de vaatwasser uitruimen, spullen opruimen en luiers weggooien. Ze geeft zichzelf een applaus en glundert als er weer iets is gelukt. Bij de vorige update vertelde ik hoe ze begon met bepaalde dingen te kopieëren, inmiddels weet ze bepaalde ‘commando’s’ bijna feilloos uit te voeren. Even een paar voorbeelden:

  • Wanneer een kastdeur open staat (die zij heel eigenwijs heeft open gedaan) en je vraagt haar deze dicht te doen, doet ze dit.
  • Vraag haar het zakje met de vieze luier in de prullenbak te gooien en ze wandelt naar de prullenbak toe. Leuk detail, we hebben haar geleerd dat ze daarna haar handen moet wassen. Dus na het weggooien van de luier stroopt ze haar mouwen op (mouwen opstropen doet ze ook als ze wil eten, want dat is inmiddels gewoonte geworden om vieze mouwen zoveel mogelijk te voorkomen).
  • Als een van ons schoenen in de woonkamer laat staan pakt Evie ze op en zet ze even in de gang waar ze horen.
  • En als er een luier verschoond moet worden of het is bedtijd, dan probeert ze tegenwoordig tijd te rekken. Onder de eettafelstoelen is haar favoriete plek om zich te verstoppen.
Dwarse dreumes

Het is natuurlijk allemaal enorm leuk dat ze zoveel dingen weet, maar ze weet met haar 16 maanden inmiddels ook precies hoe ze iets voor elkaar moet krijgen. En dat is niet altijd even leuk. Onze dwarse dreumes kan nu ook drammen, uitdagen en alles uit de kast trekken (soms letterlijk) om haar zin te krijgen. We gaan nu richting het volgende sprongetje. De ontwikkelingen uit dit sprongetje neem ik mee in de update van 18 maanden.

Volg en like ons:

2 thoughts on “16 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.