18 maanden

Vorige week kreeg ik opeens antwoord op een vraag. Ik schrok even en ben vervolgens in ‘gesprek’ gegaan met onze dreumes. Vandaag is Evie al weer 18 maanden. Anderhalf jaar! Ik moet eerlijk zeggen dat het steeds leuker wordt. Zoals gezegd, antwoorden op eenvoudige vragen en alles uit proberen. Het is weer tijd voor een update.

Sprongetje

De vorige update was met 16 maanden en Evie begon toen net aan een sprongetje. Dit vond ik een behoorlijk heftige sprong. Met name omdat ik direct veranderingen in het gedrag van Evie zag. Ze was in die weken behoorlijk hangerig, maar dat was ook niet zo gek. Ze leerde in een sneltreinvaart nieuwe dingen, was de hele dag bezig met het kopiëren van onze handelingen en haar gebrabbel kreeg opeens meerdere klanken. Daarbij begon ze ons echt uit te proberen.

Even een leuk voorbeeld: Toen de vloer niet vlot genoeg droogde na het dweilen ben ik met een handdoek onder mijn voeten de kamer door gegaan. Evie heeft dit onthouden en de volgende dag stond zij op een handdoek door de kamer te schuiven.

Woordjes

Evie beantwoordt eenvoudige vragen met ‘ja’ of ‘nee’. De eerste keer schrok ik even en moest het even tot me doordringen dat ze écht antwoord had gegeven op mijn vraag. Papa en mama had ze al onder de knie en nu ontdek ik steeds meer woordjes. Ze zijn nog niet compleet, maar de klanken kloppen. Buiten, drinken en fietsen kan ze onder andere al aangeven. Daarnaast zijn er een aantal dieren die ze in gebaar en geluid kan nadoen.

Herkennen

Verder begint ze bepaalde dingen te herkennen en aan elkaar te koppelen. Ziet ze een filmpje van Nijntje, pakt ze er een blokje van Nijntje bij. Een aantal kinderliedjes kun je niet vaak genoeg zingen, want Evie gebaart naar hartenlust mee met ‘In de maneschijn’, ‘Klap eens in je handjes’ en ‘Visje visje in het water’. Daarnaast lijkt ze bij mensen die zij regelmatig ziet, zichzelf sneller op haar gemak te voelen.

Evie ontwikkelt zich enorm vlot en ik geniet er van haar zo te zien. Ik ben trots op haar en ik zie dat zij ook trots op zichzelf is wanneer ze weer iets nieuws onder de knie heeft.

Volg en like ons:

2 thoughts on “18 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.