22 maanden

Vandaag kwam ik op mijn Facebook een oude post tegen dat ik vandaag exact twee jaar geleden met verlof ging. Vandaag is ook de dag dat Evie alweer 22 maanden is. Dit is de laatste update voordat Evie straks twee jaar wordt. Twee jaar geleden had ik dus een dikke buik en had ik mijn laatste werkdag en nu genieten we dagelijks van onze lieve meid. In de vorige update schreef ik al dat Evie een echte kletskous is en dat heeft ze de afgelopen twee maanden weer goed doorgezet.

Naast de losse woorden die ze al zei werden we afgelopen tijd ook getrakteerd op meerdere woorden achter elkaar. “Ik ga glijen”, “Evie boven”, “Papa mee” en ik vind dit heel bijzonder (dat zou elke moeder zeggen denk ik). Het is dan ook niet vreemd dat Evie de laatste tijd onrustig slaapt en ons zo nu en dan weer gebroken nachten bezorgd. In haar kleine wereld maakt ze ontzettend veel mee en dat moet ze verwerken.

Daarbij begint ze iets van een fantasie te ontwikkelen. Deze week kwam Evie naar mij toe met een Duploblokje. Ze riep “heet!” en ik moest met haar mee naar de kast. Daar legde ze het blokje op een emmer en begon te roeren met het woord “koken”. Ook kan ze heel zoet zijn met haar pop. Ze vertelt verhalen aan de pop, veegt het neusje van de pop af, gaat uit wandelen en “ssst” pop slaapt ook wel eens. Ze lijkt zich opeens veel bewuster te zijn van haar omgeving en doet alles na.

Dit was een korte update en alweer de laatste. Over twee maanden wordt Evie twee. Ik denk dat het dan tijd wordt om te stoppen met tellen in maanden. Komen er dan geen updates meer? Natuurlijk wel, maar deze updates giet ik in een ander jasje.

 

Volg en like ons:

One thought on “22 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.