3 x Hoe overleef ik een hangerig kind

Het idee voor dit blogje stond al een tijdje klaar. Laat Evie nu heel toevallig deze week niet helemaal zichzelf zijn en dus lekker willen hangen bij mama. Nu moet ik zeggen dat ik het helemaal niet verkeerd vind om extra met Evie te knuffelen en dat ze nog even dichter tegen me aan kruipt, maar dat betekent wel dat ik werkelijk niets kan doen. De oude ik had compleet in de stress geschoten, omdat het huishouden blijft liggen. De nieuwe ik maakt het zichzelf gemakkelijk en geeft zich over aan de situatie. Hoe overleef ik een hangerig kind.

De reden waarom Evie hangerig is? Het kan werkelijk van alles zijn. Een virus, gewoon moe, tandjes of een sprongetje. Het is stiekem dan wel heel fijn om Evie heel dichtbij te hebben, maar het kost wel een hoop energie. Hoe pak ik zo’n dag (of dagen) aan? Hier het recept om de dag door te komen.

Ingrediënten
  • Drinken en eten binnen handbereik
  • Stapel tijdschriften
  • Boek(-en) of e-book
  • Telefoon (liefst een slimme met leuke apps)
  • Afstandsbediening
1. Maak je agenda leeg

Laat alles vallen. Ik probeer vaak (heel eigenwijs) toch boodschappen te doen, al is het alleen maar om even een frisse neus te halen. Afgelopen keer moest ik dan toch er toch aan geloven. Ik moest binnen blijven en Patrick de boodschappen voor het eten laten halen. Evie had verhoging en was niet van plan haar schoenen aan te doen of ook maar van de bank af te komen.

2. Leesvoer of ander vermaak

Ik heb mijzelf op de bank geïnstalleerd terwijl Evie lag te doezelen tegen mij aan. Ik had Nijntje voor haar aangezet en ze viel steeds even een half uurtje in slaap. Ondertussen had ik ruimte om te lezen en zelfs heel eventjes de tijd om nog wat te schrijven. Ik had nog een leuke film opgenomen die ook voor Evie wel leuk was om naar te kijken (iets met pinguïns) dus ook daar had ik opeens even tijd voor.

3. Go with the flow

Ik kan het eigenlijk niet goed hebben als m’n ritme in de war wordt geschopt. Als ik iets in mijn hoofd heb zitten wil ik het op mijn manier en liever niet anders. In de afgelopen maanden heb ik dat wel afgeleerd en kan het nu loslaten. Dus go with the flow. Even geen huishouden of andere verplichtingen. Ik geniet even van het moment dat ik rustig kan zitten. Weliswaar met een kind aan mij vastgeplakt maar ik heb deze dag weer eens een film gezien, wat gelezen en lekker met Evie geknuffeld.

Hoe beleef jij een dag met een hangerig kindje?

Volg en like ons:

2 thoughts on “3 x Hoe overleef ik een hangerig kind

  1. De eerste weken vond ik het zo vervelend dat ik niets kon doen met een hangerig kind, maar nu vind ik het zo jammer dat ze niet meer zo bij me wil hangen 😉 Alhoewel, de laatste paar dagen wil ze wel weer lekker bij me slapen. Gezellig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.