5 keer de planning in de soep

Haastige spoed is zelden goed. De ochtenden op mijn werkdagen zijn niet altijd even ontspannen. Deze ochtenden zijn praktisch tot op de minuut ingepland en met een kleine dreumes in huis is het niet ondenkbaar dat er wel eens iets mis gaat in deze planning. Toch lijkt het er op dat juist wanneer ik haast heb alles mis lijkt te gaan. Een reeks dominostenen met pech lijkt dan om te vallen. Vandaag de grootste pechmomenten die een ochtendplanning compleet in de war kunnen schudden. Niet alleen de ochtenden trouwens.

Poepluier

Ik sta met mijn jas in m’n handen en geef Evie nog een kus voor het weggaan. Mijn neus pikt een geur op die ik liever niet ruik als ik met een voet op de drempel sta. En ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat juist op hectische ochtenden dan uiteraard ook de romper verschoond moet worden.

Kleding binnenstebuiten

In het schemer donker trek ik een vestje of shirtje van de waslijn waarna ik de rest van mijn ochtendplanning doorloop. Tandenpoetsen, lunch maken, Evie aankleden en ontbijten. Vlak voordat ik mijn jas aan trek voel ik me onzeker over mijn kledingkeus (iets met een buikje die ik graag verstop). Ik doe een laatste check in de spiegel en kom tot de conclusie dat het labeltje aan de buitenkant hangt.

Evie slaapt uit

Het hele weekend is Evie klokslag 5.30 uur wakker. Een beetje uitslapen is er niet bij. Uiteraard is mevrouw niet wakker te krijgen tijdens het spitsuur op maandagochtend 6.30 uur wanneer we naar ons werk gaan.

Make-up

Sinds de komst van Evie past make-up opdoen niet altijd binnen het ochtendritueel. Toch probeer ik het meestal wel te doen, omdat ik met een klein likje mascara iets wakkerder uit mijn ogen kijk. Jammer van het niezen na het opdoen van de mascara, dan kan ik weer opnieuw beginnen.

Ontbijt

Wanneer Evie nog niet wakker is maken wij haar om 6.30 uur wakker. We hebben dan drie kwartier om haar helemaal klaar te hebben staan om de deur uit te gaan. ontbijt, schone luier, aankleden, haartjes in de plooi. Over het algemeen is Evie een vlotte eter en werkt ze in no time een boterham naar binnen. Op een of andere manier weet ze wanneer mama haar kleding binnenstebuiten aan heeft en gaat niezen met verse mascara op, want haar broodje eten duurt op deze dagen gemiddeld ook iets langer.

Dit zijn een aantal dingen die een planning compleet kunnen omgooien. Het blijft vaak niet bij een, maar ze volgen elkaar meestal op. Noem het het domino-effect of de wet van Murphy’s. Wat zijn jullie pechmomenten die een planning goed in de war kunnen schoppen?

Volg en like ons:

3 thoughts on “5 keer de planning in de soep

  1. Herkenbaar, de luier die je overigens net verschoond had … Maar ook net op de fiets zitten kindje voorop jasje aan deur op slot en er dan achter komen dat je iets vergeten bent. Kindje weer van de fiets deur weer openmaken enz. Gelukkig slaapt ons kindje tot 7.30 en speelt alles zich dus een uur later af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.