5 maanden

5 maandenIk begin direct maar met het grootste cliché: Wat gaat het allemaal snel. Vorig jaar was Evie nog maar vijf centimeter en zat ze veilig in mijn buik. Nu, met vijf maanden is ze volop de wereld aan het ontdekken.

Vijf maanden geleden lag een klein hulpeloos wezentje in mijn armen op het kraambed. Wie had kunnen denken dat ze zo snel zou groeien. In begin had ik een beetje dubbel gevoel bij het groeien en ontwikkelen van Evie, ik wilde haar zo lang mogelijk klein houden. Nu geniet ik met volle teugen van elk nieuw geluidje en van de nieuwe ‘kunstjes’. Ik probeer alles op camera vast te leggen.

Lachen
Lachen doet Evie al een tijdje. Met vier of vijf weken lachte ze vol overgave als je boven de wieg hing. Nu lacht ze om alles. Sinds dit weekend maakt ze ook zo af en toe een geluidje bij het lachen. Heerlijk om naar te luisteren.

Grijpen
Evie kan nu steeds gerichter speelgoed (en andere dingen) pakken. Haar voeten behoren tot het favoriete speelgoed. De grote teen gaat geregeld haar mondje in.

Rollen
Met vier maanden had ze het rollen al ontdekt. Opeens lag ze zelf op haar buik. Dat heeft wel wat kopzorgen gegeven als het gaat om het slapen. Het heeft wat oefening gekost, maar ze rolt nu alle kanten op.

Stem oefenen
Ze heeft haar stem ontdekt en elke week komen er weer nieuwe geluidjes bij. BA, WE en nu begint ook de RRR. Ze ‘vertelt’ hele verhalen en ik vind dat hartstikke gezellig klinken.

Zitten
Zitten doet ze nog niet zelfstandig, maar ze vindt het al wel fijn om na de fles op schoot te zitten. Ze kijkt dan lekker in het rond, speelt met haar voeten of begint weer een verhaal te ‘vertellen’.

Evie is nu echt een minimensje aan het worden. Ik zie een compleet eigen karakter en die lijkt ze niet van een vreemde te hebben. Hoe gaat het met de ontwikkelingen van jullie kindjes?

Volg en like ons:

2 thoughts on “5 maanden

  1. Oooh leuk om te lezen! Ze doet het goed zeg…
    Met mijn minimensje gaat t ook goed. Ik zie haar echt met de dag opgroeien, voelt heel dubbel!
    Aan de ene kant vind ik het geweldig dat ze steeds meer dingen probeert en wil doen, aan de andere kant wordt ze zo al groot… Mijn kleine meis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.