Baby’s en peuters bewegen te weinig

Vandaag verscheen het bericht dat baby’s en peuters te weinig bewegen en teveel calorieën binnen krijgen. Ik ging toch even bij mijzelf na hoe wij dit dan als nieuw bakken ouders doen.

In het verschenen artikel op Nu.nl staat beschreven dat naast veel jongeren en volwassenen nu ook veel baby’s en peuters te weinig lichaamsbeweging krijgen. Daarnaast zitten er ook teveel calorieën in de voeding.

Dit zegt de voorzitter van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) in het AD. De voorzitter maakt zich zorgen over het gebruik van de maxi-cosi en pyjamapapjes. Ouders zijn zich onvoldoende bewust van  het feit dat kinderen vrij moeten kunnen bewegen.

Ik heb geconcludeerd dat wij Evie voldoende bewegingsvrijheid geven om haar calorieën te verbranden. Evie zit in de maxi-cosi als we ergens heen gaan met de auto. Ook de wipper is bij ons slechts een hulpmiddel als we onze handen vrij willen hebben  tijdens het koken en douchen. Aangezien Evie nog niet zelf kan zitten, krijgt ze ook haar fruithapje (vers fruit) in de wipper.

Wanneer Evie niet slaapt ligt of zit ze bij ons op schoot, in de box of op een kleedje (soms met babygym) in de woonkamer. Zo heeft zij de ruimte om te spelen en te leren. En wat betreft het pyjamapapje? Die krijgt ze nog niet. Wanneer ze daar aan toe is krijgt ze gewoon rijstebloem zonder gekke toevoegingen. Volgens mij ook een stuk goedkoper. Hoe doen andere ouders dit?

Volg en like ons:

3 thoughts on “Baby’s en peuters bewegen te weinig

  1. Hier ook zoveel mogelijk in de box of op de grond. Met als gevolg dat meneer volgens het cb te weinig aankomt. Tja, stilliggen is niets voor hem. Hier ook geen papje maar melk met rijstebloem. Meer dan voldoende.

  2. Ons meisje is nog erg jong. Drink alleen nog maar kunstvoeding en daar zit neem ik aan alles in 😉
    Verder zit ze alleen in de Maxi-Cosi als ze in de auto zit en ligt ze verder veel in de box of bij ons.. Of in dr wiegje natuurlijk. Maar bewegen doet ze wel hoor, daar maakt ik me niet druk om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.