Een tijdje geleden was ik op zoek naar een lekker tussendoortje zonder suiker en ook nog eens eenvoudig zelf te maken. Op verschillende websites vond ik recepten voor banaan havermoutkoekjes. Ik ben de keuken in gedoken om eens wat te proberen en ik moet zeggen dat dit goed is gelukt. Sterker nog, Evie smult ervan dus tegenwoordig maakt ik ze regelmatig. Vandaag deel ik het recept van dit gezonde tussendoortje met jullie.
Ingrediënten banaan havermoutkoekjes
(voor +/- 7 koekjes)
- 1 rijpe banaan
- 60 gram havermout
- 25 gram walnoten (gehakt)
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Pureer de banaan. Als je meer koekjes maakt (en dus meer bananen) kun je gebruik maken van een staafmixer. Ik prak een enkele banaan vaak gewoon met een vork tot een bijna gladde pap. Hieraan voeg ik de havermout, gehakte walnoten en een theelepel kaneel aan toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg met een lepel gelijke bolletjes. Daarna kun je met de lepel het koekje tot de gewenste dikte vormen. Ik maak ze niet te dun. Daarna gaan ze 20 minuten in de oven. Het koekje blijft zacht na het bakken. Je kunt natuurlijk lekker variëren met cacao, gewelde rozijnen, gehakte hazelnoten, cranberry’s of appel.
Kunnen jullie nog lekkere variaties bedenken? Eet smakelijk!
Bedankt voor het recept☺ ze staan nu in de oven. …