Before vs. after

before vs after
Bron

Eigenlijk is het bijna niet te vergelijken, je leven voordat je een kind kreeg of een leven met een kind. Feit is dat een kind je leven ondersteboven zet. Daar waar je nog wel eens spontaan in een restaurantje zat, moet je nu plannen, plannen en nog meer plannen. Niet mijn sterkste kant al zeg ik het zelf. Mijn afspraken worden rondom Evie gepland en dat went eigenlijk best snel.

Slapen
Before
Ik hoef andere ouders niet te vertellen dat het slapen voor een kindje beter gaat dan na de komst van je kindje. Vroeg naar bed als dat nodig is en in de weekenden lekker uitslapen. Als het even kan een hele zondag ‘wegrotten’ in je bed, omdat het zaterdagavond een laterje is geworden. 

After
Tijdens mijn zwangerschap riep iedereen: “Zorg dat je goed slaapt, want nu kan het nog.” Weet je, ze hadden allemaal gelijk. Slapen is niet meer hetzelfde. Dan heb ik het niet over de gebroken nachten door voedingen en huilen. Ik slaap tegenwoordig met één oog open. Niet letterlijk, maar ik ben constant aan het luisteren of ik niet iets hoor. Ik wil er zeker van zijn dat alles goed gaat met Evie.

Eten
Before
Voor Evie haalden wij bijna altijd uit het werk boodschappen voor het eten. Wij bedachten overdag waar we zin in hadden en haalden daarna de ingrediënten. Soms aten we pas om 20.00 uur, gewoon omdat het kon. Oja, eten met een bord op schoot was ook de normaalste zaak van de wereld.

After
In de eerste weken was Evie heel onrustig tussen 19.00 en 23.00 uur. Evie wilde niet slapen en alleen maar worden rondgedragen. Met als gevolg dat Patrick en ik apart aten. Eerst at de één en liep de ander met Evie rond. Daarna  draaide we dit om. Nu slaapt Evie vanaf 19.00 uur. Hierdoor kunnen wij gewoon samen eten. Wel zo gezellig. Overigens doen we dit nu met bord op schoot. Zodra Evie gaat ‘mee-eten’, gaan we samen aan tafel zitten.

Boodschappen doen
Before
Zoals ik al zei deden wij bijna dagelijks boodschappen. Even snel een paar kleine dingetjes halen voor het eten. Totaal geen planning.

After
We maken tegenwoordig een planning wat we die week willen eten. We plannen niet van dag tot dag, want we willen wel graag op de dag zelf kunnen bepalen waar we zin in hebben. Op deze manier kunnen we direct uit het werk Evie ophalen, de fles geven en naar bed brengen.

Vakantie
Before
Wij gingen altijd last minute buiten het hoogseizoen richting de zon. We vinden het heerlijk om een weekje in het zuiden van Europa te luieren langs een zwembad, cocktails te drinken en elke avond uit eten te gaan.

After
Ik heb nog geen ervaring met de ‘after’ vakantie. Wel weet ik inmiddels dat een dagje weg al een hele volksverhuizing teweeg brengt. We zijn voornemens om in het naseizoen lekker een week richting het zuiden van Europa te vliegen, alleen dan anders. Na onze eerste vakantie zal ik uiteraard mijn ervaringen delen met jullie.

De klok
Before
De klok was altijd een instrument om te kijken of je op tijd was voor de bus of trein. Het maakte niet uit hoe laat ik thuis kwam van een avondje uit of hoe laat ik ging eten.

After
De klok is nu een instrument waar de hele dag om draait. Op tijd wakker worden, op tijd naar bed, op tijd de fles en op tijd weg om de fles te kunnen geven. Volgens mij wordt het tijd dat ik weer een horloge aanschaf.

Zo zijn er nog wel tien dingen te noemen die nu toch wel even anders gaan. Welke dingen zijn bij jullie veranderd?

Volg en like ons:

5 thoughts on “Before vs. after

  1. Heel herkenbaar! Iets dat ook verandert is je gespreksstof als je bij familie of vrienden zit. Het gaat vaak al snel over de kleine in plaats van over jou….

   1. Inderdaad, gespreksstof is ook heel anders. Daarbij kreeg ik vroeger nog wel eens drie zoenen als ik bij mijn ouders binnen wandelde. Tegenwoordig wordt de Maxi-cosi uit mijn handen gegrist en wordt de kleine geknuffeld :-).

 1. Mijn facebook en blog ziet er anders uit hihi..
  Verder sliep ik tijdens de zwangerschap slechter dan nu haha..
  Ik moet nu ook rekening houden qua auto.. in de ene auto kan fay niet dus als ik weg moet of wil dan moet mijn man de andere auto mee naar zn werk nemen!

 2. Leuk lijstje! Overigens vond ik het easypeasy qua eten en de klok/tijd toen Olivia nog klein was. Het eten en zeg maar: ophalen, eten maken (en een jengelend kindje om je heen dat aandacht wil) dat nu altijd aan tafel ‘moet’ en bijtijds enzo. Pff! Maar weetje: ik vind het zoveel leuker, ik kan me die oude dingen helemaal niet meer herinneren en mis ze eigenlijk niet. Tot ik er nu over lees hihi, dat slapen. Zucht. Al vanaf mijn zwangerschap slaap ik slecht. En nog. En Olivia slaapt niet echt door, helpt ook niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.