Bloemen knutselen – Mama Challenge 2017

Bij ons in huis hoef ik het woord ‘knutselen’ maar te fluisteren en er klinkt gejuich uit het giecheltje van Evie. Ze vindt dat hartstikke leuk. Onlangs waren wij op de fiets naar de speeltuin (ook voor de Mama Challenge). En Evie had op een goed moment bedacht dat ze bloemen wilde plukken voor papa. We hebben een rondje gefietst, maar kwamen niet heel veel bloemen tegen. Daarbij had ik last van m’n rug en zou het af- en optillen van Evie van de fiets behoorlijk belastend zijn. Ik stelde voor om dan zelf bloemen te knutselen. Ik mocht direct rechtsomkeert naar huis maken, want daar had Evie wel oren naar.

Banner Knutselen klein

Benodigdheden bloemen knutselen

  • Stevig papier
  • Stroken papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Rietjes
  • Plakband

knutselen mama challenge 4 knutselen mama challenge 3Veel knutselplezier!

Knip uit het stevige papier rondjes. Twee per bloem. Ik heb tijdens onze knutselsessie bij gebrek aan stevig papier rondjes van vouwblaadjes geknipt. Maak stroken papier van ongeveer vijftien tot twintig centimeter. Wij hebben kant-en-klare stroken door de helft (20 cm) geknipt. Vouw de uiteinden van de stroken bij elkaar en plak deze vast. Daarna plak je deze op de rondjes. Je kunt natuurlijk variëren met kleur en de lengte van de stroken.

knutselen mama challenge 1 Knutselen mama challenge 2 resultaat

Wanneer je helemaal rond bent plak je het rietje op het rondje. Met een plakbandje blijft hij goed zitten. Daarna plak je het tweede rondje over het eerste rondje en je bloem is klaar. Wij hebben er een paar gemaakt en het bosje bloemen staat nu bij Patrick op zijn bureau.

Spam je Mama Challenge blog

 Loading InLinkz ...
Volg en like ons:

2 thoughts on “Bloemen knutselen – Mama Challenge 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.