Boodschappen met je peuter

Boodschappen doen met Evie is een steeds groter wordende uitdaging. Inmiddels hebben wij wel wat trucjes om de boodschappen toch voor elkaar te krijgen. Even een dikke duim voor Patrick, want hij managet het elke vrijdag weer om de weekboodschappen samen met Evie in huis te halen. Hij maakt hier elke week weer een gezellig uitje van. Voor boodschappen doen samen met een peuter is soms heel veel geduld nodig. Vandaag een aantal herkenbare situaties voor elke moeder tijdens de boodschappen.

Hamsterûh!

Dat verschrikkelijke bootje bij de ingang van onze Albert Heijn roept gewoon naar Evie: “Hamsterûh!” Uiteraard is zij er als de kippen bij en stapt in het bootje. Het is ontzettend jammer dat je tijdens een rondje winkelcentrum in onze stad ook nog een een paard, auto en draaimolen tegen komt. Garantie voor minimaal één driftbui. Gelukkig vindt onze peuter het niet leuk als dit soort attracties bewegen dus kost het me in elk geval niks.

De kinderhoek

Tegenwoordig heeft elke winkel een kinderhoek. Je kent ze wel, een hoek waar kinderen tekenfilmpjes kunnen kijken. En met een beetje geluk kunnen ze zelfs met een touchscreen puzzelen, tekenen of andere spelletjes doen. Hartstikke leuk, maar Evie laat ik niet rustig midden in een winkel zitten terwijl ik zelf boodschappen sta in te laden. Als Evie het in haar hoofd heeft gehaald om te wandelen zit ze niet meer in de kinderhoek als ik terugkom. Soms laat ik haar even zitten, omdat de kinderhoek in onze supermarkt in het middenpad zit en ik daardoor bijna overal zicht heb op haar. Uiteraard is ze daarna niet zo bereidt om mee te lopen naar de kassa.

boodschappen uitpakkenKinderkarretjes

Ontzettend leuk hoor, die kleine kinderkarretjes. Maar enkel op de dinsdagochtend als ik voor drie boodschappen naar de supermarkt ga. Evie vliegt de winkel in en pakt dan een klein karretje. Ze vindt het prachtig. Op dinsdagochtend zijn er nog maar weinig mensen op de been en manoeuvreer ik eenvoudig het karretje langs de andere klanten, zonder al te veel ongelukken. Ze vindt het helpen met boodschappen doen ontzettend leuk, totdat we langs de kinderhoek wandelen dat laat ze het karretje los.

Etenstijd

Soms is het noodzakelijk om de trukendoos open te maken in de supermarkt. Vooral als het tegen etenstijd loopt. Met name de eierkoeken, krentenbollen en kaasstengels toveren een glimlach op het gezicht van Evie waardoor ik nog even rustig de winkel door kan. Tegenwoordig staat ook in elke supermarkt zo’n sapmachine om zelf flesjes met sinaasappelsap te vullen. Deze machine kunnen wij niet voorbij lopen zonder een klein flesje te halen. Uiteraard wil ze direct een slokje proeven.

Als we dan klaar zijn met de boodschappen in de kar laden en het tijd is om naar de kassa te gaan helpt Evie graag mee met alle spullen op de band zetten. Uitbundig zegt ze de caissière gedag. Thuis aangekomen helpt ze met uitpakken en alle boodschappen op de juiste plek leggen. Wat haal jij uit je trukendoos tijden het doen van de boodschappen?

 

Volg en like ons:

One thought on “Boodschappen met je peuter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.