Box weg, hallo ruimte

Ik hik al een tijdje tegen het weg doen van de box aan, maar nu moest het dan toch echt gebeuren. Volgens mij hebben we hem nog lang laten staan. De box was voor mij een soort nostalgie naar de babytijd van Evie. Inmiddels gebruiken wij de box al een aantal maanden niet meer. Het is was een soort verzamelplaats geworden voor speelgoed. Speelgoed opruimen in de avond? We knallen het gewoon even in de box en we zijn zo klaar. Ik was hier een beetje klaar mee en wilde voor Evie een plekje waar ze zelf haar speelgoed kan pakken en weer opbergen. Op een goed moment kwam Patrick thuis en ben ik in mijn eentje naar de IKEA gereden. Ik wist precies welke kast ik wilde hebben dus ben die winkel snel doorgelopen. In het magazijn had ik de benodigde dozen snel gevonden en in een mum van tijd was ik weer thuis. En als ik iets wil, dan wil ik het ook direct dus na het eten heb ik de kast zelf in elkaar gezet. Vervolgens heb ik de box van z’n plek gehaald, de kast neergezet en de tijd genomen om al het speelgoed in te ruimen. Ik was een tevreden moeder. De volgende dag heb ik direct de box uit elkaar geschroefd.

Heel eerlijk? Ik vond het wel een dingetje de box de deur uit doen. Ik heb ook echt een potje staan janken met gemengde gevoelens. Ik ben natuurlijk hartstikke trots op Evie dat het zo goed gaat en dat ze een klein zelfstandig persoon aan het worden is, maar tegelijkertijd genoot ik ook van de babytijd (die ik stiekem nog wel eens mis) en die is met het weghalen van de box definitief voorbij. Kleine meisjes worden veel te snel groot.

box 2Maar goed, door met de orde van de dag… Evie heeft nu een leuk hoekje met een eigen kast met speelgoed en aan de andere kant van de kamer een eigen tafeltje met stoeltje waar ze aan kan spelen. Overigens hebben we het tafeltje en stoeltje al een paar maanden geleden voor Evie neergezet. Toen ze de kast voor het eerst zag en we samen haar spulletjes hebben gezocht zag ik haar helemaal glunderen. Ze wist ook binnen no time hoe alles werkte en ruimt vol trots zelf speelgoed op. Binnenkort is ze jarig en krijgt ze van ons weer nieuw speelgoed, dan is het tijd om alles weer eens uit te zoeken.

Wanneer deed jij de box de deur uit? Ik heb het gevoel dat wij hem laat de deur uit hebben gedaan, hoewel we hem al een aantal maanden niet meer echt als box gebruikten.

Volg en like ons:

7 thoughts on “Box weg, hallo ruimte

  1. Heel herkenbaar,

    Wij hebben de box een half jaar geleden weg gedaan via marktplaats. De man die hem op kwam halen zei dat zijn hond erin zou gaan bevallen haha. Mocht je ooit weer een box nodig hebben marktplaats staat er vol mee. Dus ik had minder last van het afscheid. Vond de baby tijd ook heel schattig. Nu ze bijna twee zijn is dat ook wel weer heel leuk. Wat ze allemaal kunnen ik blijf mee verbazen
    De box ging weg met eigenlijk met dezelfde reden. Stefan Was toen 1 1/2 en zat er nooit meer in. Wilde hij ook niet meer. Savonds idd alle speelgoed erin. Nu hebben we een mooie witte speelgoedkist die hij zelf open en dicht kan doen. Met daarnaast een tafeltje met een stoeltje. Hij speelt er heel graag.

  2. Bij Olivia hebben we hem dik anderhalf jaar gebruikt en BIJ quinn na vijf maanden al weg. Zo’n verschil, ik legde dr steeds automatisch op het speelkleed en ze sliep in bed ipv box ivm Olivia. Ik neig ernaar een derde x geen box te doen, maar eerste weken slapen in de wagen beneden ofzo. We zullen zien. Maar heerlijk die ruimte zo zonder hé! En leuk leukdleuk die kast 🙂

  3. Wij zijn tijdelijk naar het huis van mijn pa verhuist toen ze 10 maanden was. Toen is de box nog mee verhuist. Toen ze 14 maanden was en wij naar ons eigen huis konden is de box niet meer in elkaar gezet. Ze kon er bij mijn pa al zelf in en uitklimmen en had dus eigenlijk al eeinig functie meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.