De eerste tandjes

De eerste tandjesHet is zover, Evie krijgt nu echt haar eerste tandjes. Dat was wel even heftig voor haar. Kauwen op haar handje, kwijlen, huilerig en hangerig. De arme meid wist even niet hoe ze het had. Veel knuffels van papa en mama en Dentinox hebben haar door deze dagen heen geholpen. Foto’s van haar witte ‘prodent-smile’ volgen nog.

Vanaf een maand of vijf à zes kan je kindje de eerste tandjes krijgen. Over het algemeen begint dat met de onderste middelste snijtanden, gevolgd door de bovenste middelste snijtanden. Daarna volgen de snijtanden aan de zijkant. Met gemiddeld acht maanden zijn dan de eerste acht tanden door. Onze lieve meid doet alles in ‘Evie-style’ dus ook haar tandjes doet ze op haar manier. Gelukkig weet ik inmiddels dat elk kindje anders is. Evie is nu 9 maanden krijgt nu een midden snijtand onder en een snijtand aan de zijkant boven.

Evie wilde niet op een bijtring kauwen. Zij vindt het prettig om op haar handjes, sokjes of speeltjes te bijten. Zo nu en dan laat ik haar op mijn vinger bijten. Met een beetje extra druk geeft het verlichting.

Bij een doorkomend tandje is de glazuurlaag nog niet uitgehard. Dit betekent dat het heel belangrijk is om het gebit goed te verzorgen. Eenmaal daags poetsen met een peutertandpasta is voldoende. Probeer daarnaast zoveel mogelijk te vermijden dat je kindje de hele dag (continue) aan een flesje sap of melk zuigt.

Volg en like ons:

2 thoughts on “De eerste tandjes

  1. Hier ging get doorkomen van de tandjes de ene keer gepaard met huilbuien en hanger zijn.en de andere keer waren.de tandjes er zonder enige voortekenen. Bij erge last schijnt gengigel ook goed te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.