De ‘pufclub’

Tijdens mijn zwangerschap heb ik getwijfeld of ik me zou aanmelden voor zwangerschapsgym. Ik vond het niets voor mij. Ik zou alles zelf wel uitzoeken en thuis oefeningen doen om in conditie te blijven. Nu heb ik bij een Cesar therapeut de cursus ‘Fit voor en na de bevalling’ gedaan. Achteraf moet ik zeggen dat ik blij ben dat ik dit heb gedaan.

Tijdens je zwangerschap gebeurt er heel veel in je lichaam. Je draag opeens veel meer gewicht met je mee met als gevolg dat je anders gaat lopen, je bijna niets meer kan en mag tillen, je niet meer normaal kunt omdraaien in bed en nog veel meer. Daarbij komt ook dat je de dingen die je tijdens ze zwangerschap verkeerd doet van invloed kunnen zijn op je lichaam na je bevalling.

Er ging een wereld voor me open. Een clubje vrouwen met allemaal dezelfde kwaaltjes. Een feest der herkenning. Naast de nodige oefeningen kon ik hier tijdens mijn zwangerschap elke vage klacht in de groep gooien en negen van de tien keer waren er meer dames met dezelfde klacht en kon de therapeut zinnige tips geven om de klachten te verlichten. Door met elkaar een ‘What’s app’ groep te starten, konden wij tussen de cursussen door, elkaar op de hoogte houden van de bevallingen.

Nu na de bevalling heb ik veel baat bij de cursus om weer conditie op te bouwen zonder hierbij je lichaam te zwaar te belasten. Een bevalling is immers een aanslag op je lichaam en geest. Verder is je wereld heel klein na de bevalling. Jij en je baby, voor de rest werkt iedereen en ben je eigenlijk te moe om veel te ondernemen. Zowel voor als na de bevalling is het een wekelijks uitje waarbij je leuke nieuwe contacten legt.

Nu sturen we op de ‘What’s app’ groep vragen over babykwaaltjes en de liefste foto’s. Onlangs zijn we met een aantal lekker thee gaan drinken om de baby’s in ‘real life’ te zien.

Volg en like ons:

One thought on “De ‘pufclub’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.