Deur van de huisarts platlopen

Evie heeft de pech dat ze door het kinderdagverblijf (chronisch) verkouden is, al drie keer een buikgriepje heeft opgelopen en vorige week opeens koorts had. Als je kindje ziek is wil je niets liever dat hij snel weer beter is. Via Google kom je op allerlei forums ouders (vooral bezorgde moeders) tegen die met dezelfde vragen zitten. Het enige goede advies dat ik overal tegenkom: “Ga bij twijfel altijd naar de huisarts.”

Wanneer en hoe vaak ga je dan naar de huisarts? Ik krijg af en toe het gevoel dat ik die overbezorgde moeder ben die bij elk wissewasje naar de telefoon grijpt. Regelmatig krijg ik te horen dat ik het nog even moet aankijken of krijg ik een paar tips en signalen waar ik op moet letten. Ik werd zelfs een keer verzocht contact op te nemen met het Consultatiebureau. Gelukkig was iedere keer alles goed met Evie. En de volgende keer…. Dan bel ik gewoon weer met de huisarts.

Volg en like ons:

3 thoughts on “Deur van de huisarts platlopen

  1. Je kan beter een keer te vaak bellen. Daar zijn ze toch voor. Ik heb t geluk dat ze bij mij allebei nog weinig hebben gehad behalve dan de gewone griepjes en verkoudheden. Sinds Elin naar de peuterspeelzaal gaat is ze wel chronisch verkouden. Hoorde van een anesthesist op mijn werk dat dat ongeveer een jaar duurt dus we hebben nog een half jaar. :-/

    Wat leuk dat je deze site doet!! Ik zal een trouwe lezer worden. 🙂

    Groetjes marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.