Een aanslag op de wereld

Gisterenavond was ik rustig vrijdagavond aan het vieren. Ondertussen bereikt mij het bericht dat Parijs is opgeschrikt door een man die in het rond schoot. Later lees ik dat ook zelfmoordaanslagen en een gijzeling in het centrum van Parijs plaatsvinden. Zoveel onschuldige mensen die net als ik vrijdagavond aan het vieren zijn in een restaurant of theater kunnen het niet meer navertellen.

Het is dan ook op dit soort dagen dat ik nadenk over de wereld waarin Evie nu opgroeit en me afvraag hoe de toekomst er uitziet. Het liefste wil ik Evie kunnen beschermen voor alle ellende in de wereld. Nu gaat dat nog en krijgt ze niets mee van deze boze wereld maar op een dag moet ik uitleggen dat er mensen op aarde leven die geen respect hebben voor de levens van andere mensen. Tegelijkertijd voel ik een soort angst en sta ik weer scherp, wat nou als… Ik denk er liever niet over na en wil mijzelf niet paranoïde maken en altijd over mijn schouder moeten kijken. Het voelt alsof we allemaal zijn overgeleverd aan iets ongrijpbaars.

Voor de chaos in Parijs heb ik geen woorden. Dit is een verschrijkelijke daad en mag nooit meer gebeuren. Mijn gedachten gaan uit naar de families van alle onschuldige slachtoffers.

Volg en like ons:

One thought on “Een aanslag op de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.