Een dagje uit

Een dagje op pad gaan met een kind is een hele uitdaging. Naast dat het een complete volksverhuizing is, heb je ook rekening te houden met het ritme van je kind. Ik kijk wel eens met verbazing naar andere gezinnen waarbij kinderen in bijvoorbeeld de vakantie tot laat wakker zijn of compleet in coma in een buggy in een restaurant liggen. Uiteraard is elk kind anders en dat is vast de reden dat deze ouders het anders doen dan wij.

Al vanaf het begin dat Evie er is bouwen wij onze agenda’s om haar ritme heen. Volgens mij zijn wij ook niet meer een hele dag weg geweest sinds de komst van Evie. Wij zorgen er altijd voor dat we  op het moment dat ze gaat slapen we weer thuis zijn. Dit werkt voor ons prima. Soms wil je je grenzen verleggen en kijken naar de mogelijkheden om zo nu en dan eens af te wijken van het ritme. Dit hebben we gedaan tijdens een dagje uit met vrienden in de Efteling. Het was een hele gezellige dag, maar na deze dag weet ik wel weer waarom wij het ritme van Evie zo belangrijk vinden.

Het park ging om 10.00 uur open dus spraken wij even voor openingstijd af voor de deur. Vooraf hebben we Evie vertelt dat we iets leuks gingen doen en in de auto probeerden we haar bezig te houden met een paar hapjes fruit en muziek. Sinds kort wil Evie het liefst alles zelf doen dus ook lopen en natuurlijk was zitten in de buggy voor mevrouw geen optie. Met de korte beentjes liepen we de lange toegangsweg op naar de Efteling. Het was leuk om iedereen weer te zien en ook Evie genoot van de andere kinderen.

een dagje uitDroomvlucht

Binnen hebben we kort overleg gehad over wat wel en niet leuk is voor de kleintjes en besloten te beginnen met Droomvlucht. Het was mooi weer en dus flinke wachtrijen. De kinderen hebben zich allemaal heel goed gehouden. Tikkertje, een banaan eten, appelsap drinken en op het laatst allemaal netjes de handjes vasthouden. Vervolgens in de Droomvlucht keek Evie haar ogen uit. Vervolgens hebben we door het Sprookjesbos gewandeld. Dat was ontzettend leuk en samen hebben we kabouters gezocht.

Dromenland?

Na het Sprookjesbos begon Evie wat moe te worden. Ze sliep bijna, maar door alle gillende kinderen lukte het net niet en Evie kon gezellig glijden in de speeltuin. Pret voor tien! Volgens mij is ze wel twintig keer van de glijbaan geweest. Andere kindjes begonnen moe te worden en Evie ook. Helaas weigerde Evie in alle toonaarden. In de buggy zitten was al een issue en slapen al helemaal. Wij doken de volgende speeltuin in en Evie speelde gezellig, maar een moe kind is licht ontvlambaar. Daarna hebben we met wandelen en de rust opzoeken geprobeerd om Evie te laten slapen, maar helaas. We zijn nog even rustig op een terras gaan zitten om daarna naar huis te gaan.

Met Evie over de toeren en struikelend over haar eigen voeten van de moeheid weten wij waarom wij onze agenda’s om het ritme van Evie invullen en wij doen dat met alle liefde van de wereld. Slaap is belangrijk voor zo’n kleintje en ik zie liever een vrolijk uitgeslapen Evie. Hoe doen andere moeders dat? Slaapt jullie kindje wel in een buggy en kun je daardoor makkelijk een dagje weg? Of laat je je kind slaapjes overslaan om zo toch weg te kunnen?

 

Volg en like ons:

5 thoughts on “Een dagje uit

  1. Wij plannen dagjes uit rond Zoëy’s ritme. Dat houdt in dat ze het niet tot later dan 2 uur vol houdt. Dus een dagje dierentuim bijvoorbeeld en dan na de lunch van half 1/1 uur de auto in. Ze slaapt dan in de auto en soms kunnen we haar dan thuis nog overleggen. Haar slaapje overslaan of in de wandelwagen is geen optie

  2. Knap dat jullie zo goed rekening houden met Evie. Ik zie weleens kinderen die zo moe zijn en die maar door moeten. Wij hebben het geluk dat Senna makkelijk in de wagen kon slapen en met Sophia lijkt dat nu net zo te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.