Een knuffel voor je baby

De meningen zijn er over verdeeld, het geven van een knuffeltje aan je baby bij het slapen. De informatie op het internet is uiteenlopend. De een zweert erbij vanaf dag één, omdat het zorgt voor geborgenheid en de ander doet het om veiligheidsredenen pertinent niet. Wij hebben in het begin om veiligheidsredenen er ook voor gekozen om Evie geen knuffeltje te geven. Vervolgens ging ze op haar buik slapen en was het advies nog steeds een leeg bedje. Inmiddels heb ik geleerd naar mijn gevoel te luisteren en heb ik Evie bij het slapen een knuffeltje gegeven.

Evie is afgelopen weken wat meer eenkennig aan het worden. Dat is heel normaal, maar je hoort wel eens verhalen over kinderen die niet willen slapen uit angst om verlaten te worden. Hele drama’s en je hebt het niet altijd voor het zeggen, maar als het even kan pas ik daar voor. Ik ben eens gaan speuren op internet en heb de voors en tegens bekeken.

Baby’s kunnen zich vanaf zeven maanden gaan hechten aan een knuffeltje. In deze periode begint ook vaak de eenkennigheid van een baby. Een knuffeltje kan een stukje veiligheid en troost bieden wanneer je je kindje naar bijvoorbeeld de oppas brengt. Elk kindje heeft een eigen voorkeur. Sommige hebben liever een doekje en een ander heeft de voorkeur voor een knuffeltje. Door zelf een nachtje met de knuffel te slapen geef je je eigen geur mee. Je kindje geeft op den duur zelf aan wanneer de knuffel niet meer belangrijk is.

Let er wel goed op dat de knuffel die je geeft veilig is en geen losse onderdelen bevat en het hele gezichtje van je kindje kunnen bedekken. Wij kunnen via de camera van onze babyfoon goed zien waar de knuffel in bed ligt. Je kunt ook na het inslapen van je baby de knuffel in de hoek van het bedje leggen.

Evie is gek op Roger. We hebben het konijn maar alvast een naam gegeven en een tweede exemplaar gekocht voor als er één kwijt raakt of in de was zit. Roger blijft overdag in bed liggen waardoor vriendje Beer ook gezellig is om mee te knuffelen tijdens het spelen. Op het kinderdagverblijf wil Evie bij het inslapen nu ook graag iets in haar handen houden, dus ook daar ligt een doekje met konijn voor het slapen.

Volg en like ons:

4 thoughts on “Een knuffel voor je baby

  1. Hier vanaf het begin een knuffelkonijntje, zo’n doekje met hoofd en poten. In tweevoud aangeschaft en was ze wekelijks, zodat ze iig niet aan de geur went.er is recent een groter konijn bijgekomen en ze is echt dol op beide ‘koeshjas’;) Prima, ik sliep ook jaren met een knuffel 🙂

    1. Ik sliep inderdaad ook met een knuffel. Ik heb me ook voorgenomen het konijn regelmatig te wassen. Ik was namelijk altijd boos als mijn hondje weer was gewassen. Dan was de lekkere geur eraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.