Een leugentje om bestwil

Ik ben ervan overtuigd dat elke ouder zich schuldig maakt aan het vertellen van leugens aan zijn of haar kind. Ook al zijn het soms leugentjes om bestwil. Kwestie van ‘bad parenting’, een handige manier van je kind tevreden stellen of levenslessen? Vierkante ogen van de televisie of als de klok twaalf slaat blijft je gekke gezicht staan. Soms is een leugentje om bestwil best handig om weer door te kunnen met bijvoorbeeld de boodschappen. Lees mee welke leugens ik wel eens aan Evie vertel.

Ik heb geen muntjes

Wanneer je kind in de auto of andere attractie bij de ingang van de winkel klimt.

December

De hele maand december hangt met leugens aan elkaar. Iets met een goed heiligman die samen met zijn pietermannen cadeau’s komt brengen. Daarna komt ook nog de Kerstman vanuit de Noordpool langs. Overigens heb ik het idee dat deze laatste in Nederland nog iets minder speelt dan Sinterklaas. Of heb ik dat mis?

De koekjes zijn op

Als je kind voor de zoveelste keer vraagt om een koekje. De volgende dag is de koekjestrommel op miraculeuze wijze weer gevuld.

We komen een ander keer nog terug

Oei, deze hoor ik me heel vaak zeggen als Evie met veel plezier ergens aan het spelen is en we (door bijvoorbeeld een afspraak) weg moeten. Met name als ze door het lint gaat lijkt het mij op dat moment de beste manier om haar rustig te krijgen. Nu is dit niet honderd procent een leugen, maar meer een belofte. En belofte maakt schuld dus deze kom ik wel altijd na.

De poes slaapt

Nee, de poes slaapt helemaal niet. De poes is naar boven gevlucht, omdat Evie al tien minuten achter zijn staart aan zat. “Sssst, poes slaapt” zegt Evie dan en gaat weer over tot de orde van de dag.

Haar nachtlampjes slapen

Ja, de nachtlampjes van nijntje en Pip slapen. Dit zijn lampjes die ongeveer na tien minuten zelf uit gaan. De laatste tijd heeft Evie iets meer moeite met het donker. Bij gebrek aan een nachtlampje zetten we een lamp in de badkamer aan die zij kan zien vanuit haar bed. Om te voorkomen dat we tien keer op een avond worden geroepen, omdat nijntje en Pip uit zijn, vertel ik haar nu dat ze slapen en het ook voor haar bedtijd is. En met succes kan ik jullie vertellen.

Ik ben benieuwd welke leugens jij wel eens aan je kinderen vertelt?

Volg en like ons:

4 thoughts on “Een leugentje om bestwil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.