Een nieuwe mijlpaal: 6 maanden mama

6 maanden moederschapEn dan ben je opeens alweer zes maanden mama. Zes maanden geleden werd er een klein mini mensje op mijn borst gelegd. Ik kon mijn ogen niet van haar afhouden en nog steeds niet. Elke dag zie ik dat minimensje nieuwsgierig de wereld in kijken om te leren. Het is werkelijk een feest om naar haar ontdekkingsreis te kijken.

We hebben het vaak over de ontdekkingsreis en het opgroeien van een baby. Het hulpeloze wezentje moet straks zelfstandig de wereld in kunnen. Het is nogal wat. Het moederschap (en vaderschap) is ook een grote ontdekkingstocht. Wij zijn inmiddels al gegroeid van ik-ben-bang-dat mijn-kindje-breekt-ouders naar ouders die hun gevoel durven te volgen en beslissingen maken die het beste zijn voor onze dochter.

In de afgelopen maanden is er nogal wat op me afgekomen. Het is een achtbaan geweest van emoties en gevoelens. Geluk, onzekerheid, verdriet, blijdschap, soms alles door elkaar. Vooral in het begin heb ik moeite gehad. Noem het kraamtranen, maar soms wist ik niet wat ik met de situatie aan moest. Het moederschap gaat me steeds beter af en dat maakt dat ik nu echt kan genieten. Dat genieten begint ’s ochtends bij de eerste glimlach en knuffel en eindigt bij de knuffel na de laatste fles.

Ik ben denk ik nooit zo trots geweest als in afgelopen maanden. Daar waar ik eerst moest wennen aan de lopende band met nieuwe ontwikkelingen, voel ik me nu steeds weer trots als er een nieuwe mijlpaal is bereikt. Ik ben trots op Patrick, Evie en op ons als gezin.

 

 

Volg en like ons:

5 thoughts on “Een nieuwe mijlpaal: 6 maanden mama

  1. Ha Meike,
    Wederom veel herkenning…. Ik heb nooit gedacht je zoveel kon voelen voor zo’n kleintje en dat je op de gekste dingen zó trots kan zijn!! Al een half jaar genieten, hier ook!’
    Het is onwijs leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt in het mama zijn!!
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.