Evie twee jaar

Op een of andere manier zijn de weken voor de verjaardag van Evie een emotionele achtbaan. Zo schoot mij elf dagen geleden opeens te binnen dat het de uitgerekende datum was en de tranen schoten direct in mijn ogen. Na een huilsessie kon ik er weer tegenaan. Vandaag is Evie twee jaar! Kan iemand de tijd even stil zetten? Woensdag vierden wij het al bij het kinderdagverblijf met een gezonde traktatie. Ze is al een hele meid en een echte peuter. Ik ben super trots op mijn klein meid.

Ontwikkelingen

Afgelopen tijd zie bijna elke dag nieuwe ontwikkelingen. Met name in haar spraak zie ik heel veel ontwikkelingen. Ze vertelt steeds meer en soms zegt ze me opeens na. Ze pakt heel snel nieuwe woorden op. Betekent natuurlijk wel dat wij nog meer op onze woorden moeten letten. Evie weet nu ook heel goed aan te geven wat ze leuk en niet leuk vindt en zegt dat dan ook. En een peuter zou geen peuter zijn zonder de peuterpubertijd. Evie weet heel goed hoe ze iets voor elkaar moet krijgen en als het niet naar haar zin gaat dan is en driftbui haast niet te voorkomen. Gelukkig zijn de meeste buien snel over en maakt ze het met een knuffel en een kus weer goed.

Liedjes zingen

Ik zing niet meer alleen, Evie zingt tegenwoordig vrolijk met mij mee. Slaap kindje slaap, poesje miauw, Bob de Bouwer, Vader Jacob, We zijn er bijna… (als we in de auto zitten) en nog veel meer. En voor de grap hebben we Evie het pizzalied van André van Duin geleerd: Even wachten…. PIZZA! Lalalala…. Dat vinden wij humor en Evie zingt ‘m graag.

2-jaar

Fijne momenten

Ik geniet elke dag van Evie. Ze kan zo lekker knuffelen, kletsen, lachen en grappen maken. En echt waar, ze lacht het hardste om haar eigen grappen. Afgelopen jaar had weer veel bijzondere momenten, mijlpalen en nieuwe uitdagingen. Zo ging onlangs de box de deur uit, hadden we opeens weer te maken met gebroken nachten en gaf ze opeens antwoord op een vraag.

 

 

 

Volg en like ons:

3 thoughts on “Evie twee jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.