Groente verstoppen in een zakje

Onlangs schreef ik een stuk over Evie en het weigeren van het avondeten en dan met name de groente. Het blijft een frustratiepunt. Ik probeer te doen alsof het me niets doet en hou me voor dat het een fase is. We zijn overgestapt naar multivitamines, zodat ze in elk geval alles binnen krijgt. Ik kreeg nog wat bruikbare tips naar aanleiding van mijn blog en kon aan de slag met mijn missie: Evie groeten laten eten.

Afgelopen tijd hebben we een aantal keer groente meegegeven aan het kinderdagverblijf. Ik maakte dan een klein bakje met gekookte groente. Ik wilde zeker weten of het niet aan de setting ligt. Misschien wordt ze wel gemotiveerd in de buurt van andere kinderen. Op het kinderdagverblijf werd de groente ook met andere kinderen gedeeld en Evie at dan steeds een muizenhapje. Dit blijft dus het proberen waard.

Ik vertelde ook over de knijpzakjes met fruit en groente. Deze zijn bij Evie wel een succes. Nu zijn er ook herbruikbare knijpzakjes op de markt. Wat een uitkomst. Ik maak nu mijn eigen prutjes en doe deze in een zakje. Handig voor bijvoorbeeld onderweg. Vooraf dacht ik dat het een berg geknoei met zich mee zou brengen bij het vullen maar ook het gebruik. Dat alle smurrie onderaan het zakje er weer uit loopt, maar niets is minder waar, de Nom Nom Kids zakjes werken.

zakjesnom nomsmullen van groente

Ik had een setje met drie zakjes besteld en ontving de vrolijk gekleurde zakjes heel vlot met de post. Bij het setje zaten instructies en een paar recepten. Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken. Ik maakte een prutje van banaan, yoghurt en (ja, je leest het goed) broccoli. Ik heb het geproefd en het is best lekker. Evie kon het in elk geval waarderen. Je vult de zakjes eenvoudig en je sluit deze af. Ze kunnen daarna in de koelkast of vriezer. Eventueel kun je een zakje zelfs au bain marie opwarmen. Na gebruik afspoelen en zo de vaatwasser in.

distek 2

Volg en like ons:

2 thoughts on “Groente verstoppen in een zakje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.