Herfstdag

Afgelopen donderdag heb ik ontzettend genoten met Evie. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ’s ochtends wel even flink baalde van het weer. Het was grijs, grauw en het miezerde. Niet heel erg uitnodigend om naar buiten te gaan. Toch had ik zin om iets leuks te doen en zocht online wat inspiratie. Evie en ik zijn niet van suiker gemaakt en dus besloot ik om samen op pad te gaan en herfstbladeren te zoeken. Kaplaarzen aan en naar buiten.

Bladeren zoeken in een vinexwijk, hoe pak je dat aan? Op vijf minuten fietsafstand hebben we een park. Het doel was dan ook om daar naartoe te gaan, maar lopend met Evie is dit een grote uitdaging en eigenlijk net te ver weg. Of we het park zouden redden was nog even de vraag, maar wandelend via een bomenrijk laantje zouden we vast wel wat bladeren kunnen vinden. Dikke jas en kaplaarzen aan en lekker op pad.

 

Herfst bladeren zoeken Herfst bladeren
Evie moest even wennen aan de regen, maar even later was ze dolenthousiast. Ik liet haar zien dat we bladeren gingen verzamelen in een plastic tas en daar had zij wel oren naar. De één na het andere blad verdween in het plastic tasje. We vonden zelfs nog een paar kastanjes, maar die wilde ze graag vasthouden. We wandelden tot het einde van het laantje en toen was het voor Evie wel genoeg. Op de terugweg heb ik haar gedragen. Zo nu en dag legde ze haar hoofdje even neer, vertelde ze over de bladeren, keken we naar de eenden en zongen we liedjes.

Herfst verf Herfst schilderen

Thuis aangekomen heb ik de bladeren te drogen gelegd en na het middagdutje zijn wel lekker creatief bezig geweest met bladeren en verf. Ik had iets leuks bedacht met het verven van de bladeren en vervolgens op het papier stempelen, maar in plaats daarvan werd het één grote kliederboel. We hebben een ontzettend lekker zitten kliederen met verf. De reactie van Evie op haar eigen kunstwerk was ‘priceless’. Bij het zien van haar eigen werk riep ze vol trots uit: “Wow!”

Hebben jullie al leuke activiteiten in het kader van de herfst gedaan?

Volg en like ons:

3 thoughts on “Herfstdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.