Herinneringen in een fotoboek

Als het gaat om foto’s van bijzondere, leuke, gekke of soms zelfs verdrietige momenten maken sta ik op de eerste rij om dit vast te leggen. Onder de noemer ‘Piet Paparazzo’ leg ik elke mijlpaal, gelegenheid en onze vakanties vast op de gevoelige plaat. Gevoelige plaat klinkt misschien wat ouderwets, maar een SD-kaart is ook gevoelig. De kaart met al mijn zwangerschapsfoto’s is vlak voor het einde van mijn zwangerschap gecrasht en het meeste van deze foto’s is verloren gegaan. Ik had de foto’s eerder en vaker van mijn telefoon moeten halen. Dan had ik ook gemakkelijk een mooi zwangerschapsalbum kunnen maken. Zo goed als ik dus ben met alles vastleggen, zo slecht ben ik in het maken van een fotoboek.

Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om door een fotoboek te bladeren en op deze manier weer even herinneringen op te halen. Wegdromen bij vakantiefoto’s, een verjaardag nog een keer beleven of herinneringen van vroeger ophalen. Vroeger had ik van die fotoalbums met inschuifhoesjes. Heel eenvoudig. Als ik tegenwoordig een fotoboek maak is deze bijna altijd digitaal. Ik maak me wel vaak schuldig aan het vooruit schuiven van het maken van een fotoboek. Het is een tijdrovende klus die al bij het uitzoeken van de foto’s begint. Ik maak hier te weinig tijd voor. Eigenlijk best jammer, want nu blijven veel foto’s ergens op de computer staan. Het werd wel eens tijd om de foto’s van Evie uit te zoeken.

Fotoboek-3 Fotoboek-2

Ik heb het fotoboek laten maken door Fotofabriek. Als winnaar van de Radar Fotoboekentest werd ik nieuwsgierig naar de kwaliteit van de fotoboeken. Naast fotoboeken heeft Fotofabriek ook andere producten waar je je eigen foto’s op kunt laten drukken.

Om het fotoboek te maken (A4, hardcover, € 24,99) moest ik eerst een programma downloaden. Dit gaf mij de mogelijkheid om in etappes aan het fotoboek te werken. Natuurlijk zijn er meer partijen die deze mogelijkheid bieden, maar ik ben niet altijd tevreden over het gebruiksgemak en de mogelijkheden. Het programma werkt heel eenvoudig en je kunt elke pagina op eigen wijze indelen. Ik maakte gebruik van de sjablonen voor een mooie paginaverdeling. Fotofabriek heeft en groot aantal achtergrondfoto’s met diverse texturen en clipart afbeeldingen. Hiermee maak je in een handomdraai een mooie achtergrond of geef je een pagina een bepaald thema mee. Toen het fotoboek klaar was kon ik hem direct op de website uploaden en de bestelling plaatsen. Een paar dagen later ontving ik het boek netjes met de post. De levertijd is afhankelijk van het product. Het fotoboek dat ik bestelde is na vijf werkdagen verzonden. Dit is een normale levertijd voor een fotoboek. Het fotoboek ontving ik met een kwaliteitslabel erin en dat gaf mij het gevoel dat mijn fotoalbum echt met zorg is gemaakt en gecontroleerd. De kwaliteit van de foto’s en het boek zijn mooi en hij is netjes geprijsd. Ik ben enthousiast. Ik ben benieuwd naar andere producten.

distek 2

Volg en like ons:

2 thoughts on “Herinneringen in een fotoboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.