Het is hier fantastisch: De all inclusive maaltijd

op reis met je kindjeWe zijn afgelopen week voor het eerst op vakantie geweest met z’n drieën. Het was een echt avontuur als ik het zo mag omschrijven. Aangezien ik aardig wat heb te vertellen plaats ik het vakantieverhaal in vier delen: de vliegreis, het hotel, onze dagindeling en de onvermijdelijke all inclusive maaltijd. Vandaag het laatste deel van ons reisverhaal met een baby, de all inclusive maaltijd.

De vakantie stond, door het all inclusive concept, in het teken van eten. Lekker getimed, net nu ik eindelijk een paar kilootjes kwijt was ga ik het er weer aan eten. Dan kun je zeggen dat je er nog altijd zelf je bord vol gooit, maar wees eens eerlijk… Zou jij ontbijten met enkel wat meloen, brood en een plakje tomaat als je pittige (ja echt) gebakken eieren en puddingbroodjes kunt eten? Ik ga voor exotische combinaties die ik thuis niet eet.

Het eten in het hotel was goed. Het zou me niets verbazen als de thermometer en pipetjes van Rob Geus geen perfecte resultaten zouden geven, maar voor een All Inclusive hotel op Kreta was het eten boven gemiddeld. De variatie liet soms wat te wensen over, want de groentes van de avond zaten in de salades van de volgende dag. En bepaalde gerechten kon je om de eten. Als ik heel eerlijk ben was ik na een dag of vier wel klaar met het vele eten.

Tussen de maaltijden door hoefde je niet op een houtje te bijten, nee hoor, tussendoor was er volop eten. Belegde broodjes, donuts, salades en pizza. Met name het laatste hebben we veel tussendoor gegeten. De pizza’s werden vers gemaakt in een echte pizza-oven.

Op reis met je kindjeEten met Evie
De eerste keer dat wij de eetzaal in liepen zagen we een gezinnetje zitten met een kindje van Evie haar leeftijd. De ouders zaten lekker te eten en de kleine keek filmpjes op een Ipad. Iedereen kan daar natuurlijk een opvoedkundige of pedagogische mening over hebben, maar de ouders konden rustig eten. Wij dachten het de eerste maaltijd wel zonder hulpmiddelen af te kunnen. Gewapend met een tasje speelgoed begonnen wij aan de maaltijd. Evie heeft geen engelengeduld en kan niet lang stilzitten en na vijf minuten lag het eerste speelgoed met een uitdagende glimlach al op de grond. En toen leek het afleiden met de Ipad helemaal niet zo’n slecht idee te zijn.

Daarna heeft Evie bij elke maaltijd naar de Teletubbies, Sesamstraat en Het Zandkasteel gekeken op de Ipad. Kinderen aan andere tafels keken op de tweederang mee en wij konden genieten van onze maaltijden.

Na onze pedagogisch verantwoorde oplossing tijdens de maaltijden ben ik wel nieuwsgierig hoe andere moeders dit oplossen met hele jonge kinderen in een druk restaurant. 

Volg en like ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.