Het is hier fantastisch: De vliegreis

koffer voor je babyWe zijn afgelopen week voor het eerst op vakantie geweest met z’n drieën. Het was een echt avontuur als ik het zo mag omschrijven. Aangezien ik aardig wat heb te vertellen plaats ik het vakantieverhaal in vier delen: de vliegreis, het hotel, onze dagindeling en de onvermijdelijke all inclusive -maaltijd. Vandaag deel één van ons reisverhaal met een baby, de vliegreis.

Persoonlijk vond ik het een hele volksverhuizing. Alles moet logistiek kloppen. Twee (te zware) koffers, een buggy, twee rugzakken handbagage (waarvan één verzorgingstas) en een rugzakje van Evie met speelgoed. Het was een hoop sjouwwerk. Ik had voor vertrek nog even stress, maar mijn lijstjessysteem heeft me gered. Patrick heeft Evie goed bezig weten te houden, want koffers inpakken met een wakkere baby lukt niet.

Tip: Vlieg vanaf Rotterdam als dit mogelijk is, dat is een stuk rustiger. Geen  ellenlange wandelingen naar de gate: ‘Mind your step’ en niet taxiën naar een Polderbaan die net zo lang als de vliegreis zelf duurt. Wij reizen vanuit het midden van het land en de reistijd naar Rotterdam is maar net langer dan naar Schiphol.

Alles in de auto en hup naar het vliegveld. Wij vlogen voor het eerst vanaf Rotterdam The Hague Airport. We hadden het stukje rijden precies in het slaapje van Evie weten te plannen, zodat zij alvast wat rust kon pakken. We wisten op dat moment nog niet hoe zij het vliegen zou ervaren.

Inchecken was zo gepiept. Geen lange rijen, maar dat is ook niet zo vreemd in het naseizoen. Wel werd het potje fruit bij de douane binnenste buiten gekeerd. Conclusie: Het potje is in orde. Daarna begon het grote wachten. Onder het genot van een hapje en drankje hebben we Evie bezig gehouden. Om 16.30 uur gingen we de lucht in.

vliegen met je kindjeHet vliegen zelf ging op zowel de heenreis als de terugreis boven verwachting. Evie was moe van alle indrukken en heeft beide keren een gedeelte van de vlucht bij me geslapen. Op de heenreis was de landing vervelend, maar op de terugreis was juist het opstijgen een probleem. Voornamelijk het niet kunnen knuffelen, maar recht vooruit moeten kijken vond Evie erg vervelend. Ze heeft verder lekker gespeeld, geklauterd en met medepassagiers geflirt. Het was wel een gehannes op een vierkante meter, maar het is uiteindelijk gelukt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een vliegreis met een baby bestaat voornamelijk uit het bezighouden en afleiden van je kindje.

Ik heb mij toch wel een aantal keren afgevraagd: Waarom? Waarom met zestig kilo bagage en een baby op reis? Het tien keer moeten openen van de luiertas en uitleg geven over potjes eten, flesjes, crème’s, en dergelijke. Waarom? Omdat wij zo graag naar een zonnig oord willen. Evie had zich waarschijnlijk ook prima prima in een vakantiepark vermaakt. Zijn jullie wel eens gaan vliegen met je kindje? Hoe hebben jullie dat ervaren?

Volg en like ons:

3 thoughts on “Het is hier fantastisch: De vliegreis

  1. Haha, die laatste zinnen. Ik vond het juist zo’n eitje dat ik nu al roep dat ik komende zomer met twee kids wil. Maar .. Olivia had het dit jaar net zo prima op Terschelling dan op Cyprus 😉 En het vereisd veel minder voorbereiding. Benieuwd naar je andere verslagen!

  2. wij zijn ook net terug van een vliegvakantie naar kos. En dat natuurlijk met 2 kleintjes. Elin van 3 en kian van precies 1. Wij vlogen vanaf Amsterdam. Dat was prima te doen . Elin in de buggy en kian in de draaglijk. Verder is t zeker de hele reis de kids bezighouden. Al heeft kian ook geslapen. Wij vlogen voor t eerst s’ avonds heen en terug. Ik zag er erg tegen op maar r ging eigenlijk helemaal goed.
    Ben ook erg benieuwd naar de rest van je verhaal.

  3. Hier gaat t altijd goed, kids zijn wat ouder maar vinden het prachtig om te vliegen! Toen we de oudste nog niet naar school ging vlogen we heel veel maarja nu zitten we vast aan de vakanties 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.