Het is hier fantastisch: Het hotel

uitzicht vanuit hotelkamerWe zijn afgelopen week voor het eerst op vakantie geweest met z’n drieën. Het was een echt avontuur als ik het zo mag omschrijven. Aangezien ik aardig wat heb te vertellen plaats ik het vakantieverhaal in vier delen: de vliegreis, het hotel, onze dagindeling en de onvermijdelijke all inclusive maaltijd. Vandaag deel twee van ons reisverhaal met een baby, het hotel.

Wij verbleven in het Gouves Waterpark Resort te Gouves op Kreta. Vooraf hebben we een aantal afwegingen gemaakt bij de keuze van de accommodatie. Locatie, transfertijd, ruime kamers, zwembad en de kindvriendelijkheid. Over het hotel kan ik kort zijn, het hotel was top. Het hotel was netjes en schoon, personeel vriendelijk en alle belangrijke faciliteiten waren in de buurt.

De kamerHet hotel bestond uit diverse gebouwen. Het was eigenlijk een dorp met kleine complexen met maximaal één etage. Wij hadden een familiekamer op de begane grond geboekt. Hier was ik wel blij mee, want in het hoofdgebouw was een lift, maar in de overige complexen niet. Onze bovenburen moesten dagelijks met een new born en een peuter de trap op. Ons tuintje keek uit op een paar palmbomen en vanuit onze kamer stonden wij binnen no-time bij het zwembad of de supermarkt. De winkelstraat en het strand waren op tien minuten loopafstand.

Toen wij om 22.30 uur in het hotel aankwamen werd het inchecken heel snel geregeld. De vriendelijke dame wees ons de weg naar het restaurant voor een late night diner, een klein bordje met wat Griekse specialiteiten. Helemaal goed geregeld. Een piccolo bracht onze koffers naar de kamer. Wat een luxe! Daarnaast heeft Evie één nacht een ongelukje gehad. Bij de nachtportier hebben we gevraagd om een schoon matras en lakens en binnen 5 minuten was het geregeld… midden in de nacht.

speelkleedOnze familiekamer bestond uit twee ruime kamers. Een woonkamer (met eventueel twee slaapbanken) en een ruime slaapkamer. Wij sliepen met z’n drieën in de slaapkamer. De kamer was voorzien van een stevig campingbedje met een matras. Evie heeft in de vakantie overall best goed geslapen. De ene keer ging het iets beter dan de andere keer, maar onze kleine meid heeft het over de hele vakantie bekeken heel goed gedaan.

Verder waren het zwembad schoon en het eten prima te doen. Oja, leuk detail. In de middag werden verse pizza’s gebakken in een echte pizzaoven. Deze waren erg lekker.

Hebben jullie nog op speciale dingen gelet bij het boeken van een hotel/vakantie met je baby? Wij vonden, aangezien Evie nog klein is, vooral de transfertijd, hygiëne en de kamer belangrijk. Voor de rest moesten ook wij kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

 

 

Volg en like ons:

One thought on “Het is hier fantastisch: Het hotel

  1. Klinkt heerlijk zeg en wat een goede service!

    Wij kiezen vaak hotels met ruime kamers waar we met z’n 4en in kunnen, zeker nu beide kinderen in een normaal bed slapen! Het liefst een hotelkamer met meerdere kamers (meestal slaap + woonkamer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.