Het leed dat wintertijd heet

Het is weer wintertijd. Voor ouders altijd een spannend moment, want het ritme van een kind laat zich niet sturen door de klok. Voor de meeste ouders betekent het dan ook een kort nachtje in plaats van een uurtje langer. Laten wij nu uitgerekend deze nacht geluk hebben en het uurtje extra hebben gekregen (twee zelfs). Evie heb ik om te beginnen uit voorzorg drie kwartier later op bed gelegd dan normaal. Omdat ze afgelopen dagen steeds rond vijf uur of eerder wakker was, vreesde ik het ergste voor deze dag. Ik had echt verwacht om vier uur met kinderfilmpjes op de bank. Niets was minder waar. Ze sliep tot zes uur (wintertijd). Ongetwijfeld lezen heel veel ouders mee die dat uurtje niet extra hebben geslapen, hier een aantal tips om deze dag te overleven.

Pyjamadag

Maak er een pyjamadag van. Niets moet en alles mag. Misschien kun je nog een leuke familiefilm huren en gezamenlijk kijken. Om de pyjamadag extra kracht bij te zetten kun je een matras of de kussens van de bank op de grond leggen. Een groot feest voor je kind en zelf kun je dan ook rustig aan doen.

Er op uit

Zoek afleiding en ga er op uit. Aan het weer ligt het niet vandaag, want terwijl ik dit schrijf schijnt de zon lekker naar binnen. Maak een lekkere wandeling door een park, bos, op het strand of ga naar de speeltuin of een evenement. Zo’n activiteit zorgt voor goede afleiding. Evie kan door moeheid behoorlijk hangerig en huilerig zijn, maar als we er op uit gaan houdt ze het vaak iets beter vol.

Maak het beste van de situatie

En als dan het moment komt dat je kindje vroeg wakker is geworden, maak dan het beste van de situatie. Je hebt een extra uur deze dag dus je kunt ook extra veel doen. Dat geldt voor het huishouden, maar ook voor de leuke dingen.

Heel veel sterkte aan de alle mama’s (en papa’s) die vandaag een extra lange dag hebben. Maak er iets moois van!

Volg en like ons:

One thought on “Het leed dat wintertijd heet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.