Het roer gaat om #2

YES! Vanochtend heb ik eindelijk weer een flink eind gefietst. Ik voel me eindelijk weer fitter. Afgelopen tijd was ik vooral moe, futloos en had ik eigenlijk nergens zin in. Ik ben weer bijgekomen van en flinke verkoudheid en het lijkt er op dat ik weer meer energie heb. Heerlijk! Het is alweer even geleden dat ik schreef hoe ik het roer om wil gooien. Om heel eerlijk te zijn is het daarna in het slob gekomen. Ik baalde enorm dat ik daarna last kreeg van mijn bekken en onderrug door het hardlopen. Inmiddels ben ik er wel uit dat het een kwestie is van rustig opbouwen, tanden op elkaar en doorzetten.

Na het vorige artikel ben ik wel minder suiker gaan eten. De verleidingen zijn groot en ik kan ze dan ook niet altijd weerstaan, maar ik heb mijn best gedaan. Dit heeft er wel toe geleid dat ik bijna twee kilo ben afgevallen. En eerlijk is eerlijk, het is wat in het slob gekomen, maar anderhalve kilo is er nog steeds af. Dat is de eerste stap, maar er moeten nog wat kilo’s af. Allereerst moeten de vijf zwangerschapskilo’s verdwijnen. Dit lijkt mij de eerste stap. Daarna moeten er nog minimaal vijf af. Met een beetje doorzettingsvermogen moet dit toch een haalbaar doel zijn. Daarnaast is het belangrijk voor mij dat mijn rug, buik en bekken weer sterk worden. Op dit moment heb ik bij lichte overbelasting al pijn aan mijn rug. Dit lijkt mij niet heel gezond.

Om te kunnen afvallen, spieren te kweken en sterker te worden ben ik vorige week van mijn geloof gestapt. Ik heb de knoop doorgehakt, ik ga me inschrijven bij een sportschool. Jawel, jullie lezen het goed, Meike gaat een sportschool van binnen bekijken (en nog wat doen ook). Ik heb een hekel aan sporten. Zo nu en dan een rondje wandelen of een flink eind fietsen met het zonnetje in mijn gezicht vind ik heerlijk en ook dat valt onder lichaamsbeweging, maar ik zie nu in dat ik niet onder een rondje sportschool ga uitkomen.

Binnenkort een update over de voortgang.

Volg en like ons:

2 thoughts on “Het roer gaat om #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.