Het roer gaat om #3

Het is alweer even geleden dat ik een blogje schreef in het kader van ‘het roer gaat om’. Afgelopen periode heeft dit een beetje stil gestaan. Langzamerhand beginnen dingen wat duidelijker te worden en vorm te krijgen en was het dus tijd om mijn doelen voor 2015 te delen. Nu is het tijd voor een update. Ik begin bij het begin…

Afgelopen maanden was ik mijzelf een beetje kwijt. Het gevoel van alle ballen in de lucht houden en niet kunnen voldoen aan alle verwachtingen dreef mij tot waanzin. De huisarts heeft geconstateerd dat ik tegen een burn-out aan zit. Die conclusie echoot door mijn hoofd, want dat is wel het laatste waar ik behoefte aan heb (heeft iemand daar überhaupt behoefte aan?). Meer tijd voor mijzelf nemen en dingen leren loslaten hebben prioriteit.

Inmiddels ben ik er wel achter dat heel veel meer moeders hier last van hebben. Ik ben begonnen in het boek Hoezo Roze Wolk?!. Het is alsof de schrijfster van dit boek in mijn hoofd is gekropen. Ontzettend herkenbaar. Ik hoop dat dit boek voldoende handvatten biedt om straks ook daadwerkelijk wat ballen te laten vallen.

Het roer moet om en, zoals ik me nu voel, gaat deze ook echt om. In december ben ik begonnen met sporten. Ik heb hier echt een hekel aan, maar ik hoop stiekem dat ik hier op den duur wel lol in krijg. Mijn conditie moet beter, maar ook mijn bekken moet ik verstevigen. Momenteel heb ik soms veel pijn bij het dragen van Evie en huishoudelijke klussen. Ik zou het leuk vinden om in het voorjaar opnieuw te kunnen starten met de app Rennen met Evy zonder pijn. Naast het sporten ben ik gezonder gaan eten. Dat betekent vooral minder snoepen en eten in kleinere hoeveelheden. Op dit moment ben ik al 2 kilo kwijt.

Ik hoop deze vibe te kunnen vasthouden. Het gaat nu goed en blue monday heeft mij wat betreft mijn doelen voor 2015 nog niet te pakken gehad. Hoe gaat het moet jullie voornemens en doelen voor 2015?

Volg en like ons:

7 thoughts on “Het roer gaat om #3

  1. Wat goed zeg!! wel fijn dat je t nu in ziet voordat t te laat is.
    wel balen dat je nog niet alles kan doen zoals voorheen.
    maar me-time nemen is zeker heel belangrijk!! ik merk t ook heel erg. ik hield ook nooit van sporten maar nu vind ik t heerlijk gewoon omdat dat gewoon even voor mezelf is.

    Veel succes met je doelen behalen! Maar dat gaat je vast lukken!!

    Groetjes Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.