Het roer gaat om #5

Ik ben uit mijn comfortzone gestapt. Je moet er wat voor over hebben. Het roer gaat om op alle vlakken, alhoewel, sporten is nog steeds mijn hobby niet. Een maand van lastige keuzes, tijd voor mijzelf en ik heb de eerste stapjes in de wereld van Mindfulnes gezet. Sportief een wat mindere maand, maar mijn geest heeft flink gezweet.

Tijd voor mijzelf

We zijn deze maand voor het eerst een nachtje weg geweest. In het kader van Het Roer Gaat Om moest het er nu toch maar eens van komen. Ik ben ontzettend opgelucht dat alles goed is gegaan en vanaf dit punt gaan we vaker een nachtje weg samen. Gewoon, omdat het goed voor ons is, maar ook voor Evie. Verder ben ik een dagje alleen op pad geweest. Lekker gewinkeld in Amsterdam. Dat heeft mij ook heel goed gedaan.

Mindfulness

Ik had wat bedenkingen toen mijn huisarts begon over mindfulness. Ik kan soms zweverig uit de hoek komen, maar mediteren daar ben ik niet voor gemaakt. Mijn gedachten vliegen van hot naar her en roepen dat je naar je ademhaling moet luisteren roept bij mij alleen maar weer nieuwe gedachtes op. Ik ben aan het lezen geslagen en heb een aantal boeken gevonden gericht op moederschap. Een feest der herkenning en praktische oefeningen om mindfulness direct toe te passen in je eigen leven. Als de boeken uit zijn deel ik ze uiteraard op mijn blog.

De kilo’s

De sportschool heb ik niet van binnen gezien. Ja, heel slecht. Gelukkig heeft het weer zich deze maand van zijn goede kant laten zien. Hierdoor kon ik met Evie veel fietsen en wandelen. Ik heb dus niet helemaal stil gezeten en zo nu en dan een beetje sportief gedaan. Ik kan gelukkig wel zeggen dat mijn gewicht stabiel is en er zelfs iets vanaf is. Ik ben nog steeds in de race voor mijn doelstelling om dit jaar 10 kilo af te vallen. Ik heb het zeker nog niet opgegeven. Als het gaat om sporten moet ik er nog heel hard aan trekken, het roer gaat om!

Uit mijn comfortzone

Ik heb deze maand een berg denkwerk verricht. Wat doe je als je niet helemaal lekker in je vel zit, je hoofd vaak overloopt en je wordt gevraagd om met jouw expertise plaats te nemen in een nieuw team. Juist! Dan ga je piekeren tot je er hoofdpijn van hebt. De grote vraag voor mij was of het verstandig is om nu rigoureuze beslissingen te nemen? Het antwoord: JA! Ik ga na bijna 5 jaar mijn kennis delen in een nieuw team. Zelfde functie en nieuwe teamgenoten. Ik heb er zin in! Ik ga mijn oude teamgenoten wel missen hoor.

Volg en like ons:

One thought on “Het roer gaat om #5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.