Het roer gaat om #7

Daar is hij dan eindelijk. Een nieuwe update in Het Roer Gaat Om. Een beetje een wisselende maand, omdat ik ziek aan het worden was (en uiteindelijk werd), waardoor ik extreem moe ben geweest. Inmiddels ben ik opgeknapt en weer helemaal fit. Het is een goede maand geweest. Ik heb weer meer gesport en eet gezond.

Sporten

Eigenlijk is het deze maand best wel goed gegaan. Nadat ik de afgelopen maanden steeds de sportschool ontweek, ben ik deze maand juist weer elke week te vinden in de sportschool (Ik ben soms zelfs twee keer geweest). Het is nog steeds mijn hobby niet, maar ik zie direct weer meer resultaat. En met name dat resultaat voelt goed en motiveert. Voor het eerst kan ik weer zeggen dat er een paar onsjes vanaf zijn. Het doel is nog lang niet bereikt, maar ik kom in elk geval weer in de buurt van het gewicht waarmee ik de zwangerschap begon *doet een voorzichtig vreugdedansje*. Ik ben er inmiddels wel achter dat al die fitnessapparaten voor mij niet werken. Een (virtuele) groepsles werkt voor mij beter.

Voeding

Ook mijn voeding speelde deze maand een belangrijke rol. Ik merk dat wanneer ik moe ben of niet lekker in mijn vel zit graag een beetje extra lekkers eet. Het roer gaat om en ik heb dus wel een knop moeten omzetten. Gezonde smoothies, rauwkost en minder koolhydraten. Ik merk dat ik soms echt naar iets zoets snak. Dat moet ik echt leren uit te schakelen. Wegspoelen met water met een smaakje is denk ik de beste oplossing.

Taking care of yourself is part of taking care of your kids.
Bron: The Stir

System overload

Afgelopen maand heb ik wel weer een moment gehad dat ik even brak. Alles werd teveel en heb zelfs even een middagje opgenomen om even op adem te komen. Inmiddels ken ik mijn valkuilen wel en zijn hormonale schommelingen (tja, vrouwenkwaal) en vermoeidheid echte triggers.

Ik ga door waar ik mee bezig ben. Ik voel me goed en volgens mij is dat het belangrijkste. Daarbij merk ik echt dat het sporten helpt. Ik heb minder last van mijn rug en hou het steeds beter vol. Conclusie: Ik ben op de juiste weg om een fitte mama te worden en kan straks met Evie wandelen, fietsen en misschien zelfs wel skeeleren. Uiteindelijk is het roer omgooien ooit met dat doel begonnen.

Volg en like ons:

5 thoughts on “Het roer gaat om #7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.