Het roer gaat om #8

In juni deelde ik mijn laatste Het roer gaat om. Het werd dus wel weer tijd voor een nieuwe en na mijn vorige blogje denk ik dat het tijd is om eens te laten zien waar ik sta in mijn strijd tegen de overtollige kilo’s die na mijn zwangerschap zijn blijven plakken. Vandaag onthul ik een foto. Nou ja, onthullen… In mijn enthousiasme heb ik de foto al gedeeld en trouwe lezers konden hem al op Instagram zien.

Tegenwoordig heb je op Facebook een functie die laat zien wat je exact een jaar eerder hebt gepost op je timeline. Ik vind het leuk om zo nu en dan eens een kijkje te nemen om mijn geheugen op te frissen. Zo ook eind augustus. Ik was naar een festival geweest die ik een jaar eerder ook had bezocht. Met mijn haar in de krul en hoofd in de make-up plaatste ik mijn feestvreugde online. De volgende dag ging ik weer naar huis en had een lange treinreis voor de boeg. Ik bekeek mijn Facebook en zag een foto van exact een jaar eerder op hetzelfde festival voorbij komen. Mijn mond viel open van verbazing.

De onthulling

Deze week schreef ik al een blog waarin ik vertelde over een vervelende opmerking. Aangezien ik onzeker ben over mijn uiterlijk komt zo’n opmerking hard aan. Tegelijkertijd weet ik waar ik vandaan kom en door de foto in augustus weet ik dat ik op de goede weg ben. Sterker nog, de foto is een goede motivatie, want ik zag eindelijk met eigen ogen wat het resultaat is. Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de foto. *tromgeroffel* Tadaa!

een jaar later
De linker foto is 9 maanden na de bevalling gemaakt. De rechter foto 21 maanden na de bevalling. Exact een jaar later.

Ik ben trots op mijzelf. Momenteel staat het wel stil, maar mijn gewicht is stabiel. Met het mooie weer heb ik veel gewandeld en gefietst, maar nu de herfst is begonnen zou ik toch weer wat vaker de sportschool moeten opzoeken. Niet mijn hobby, maar met de foto in mijn achterhoofd moet ik nog even doorgaan. Ik weet niet of ik dit jaar mijn doel van tien kilo ga redden, maar ik zou het wel mooi vinden als ik in elk geval het gewicht van voor mijn zwangerschap ga redden. Dan ben ik al over de helft.

En verder?

Verder gaat het goed. Ik laat dingen wat meer los en doe veel meer dingen voor mijzelf. Nog niet altijd zonder schuldgevoel, maar daar moet ik een weg in vinden. Ik voel me goed en dat is het belangrijkste. Zo langzaamaan krijg ik het gevoel dat ik de touwtjes weer in handen heb en dat ik rust heb gevonden.

Volg en like ons:

One thought on “Het roer gaat om #8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.