Huilen

Eén ding is een feit, een kindje huilt. Ze hebben (nog) niet de mogelijkheid te vertellen wat er aan de hand is dus huilen is hun communicatiemiddel. Er zijn verschillende redenen voor een baby om te huilen. Hij kan pijn hebben, een vieze luier, gewoon aandacht willen (knuffelen), pijn hebben, zich ongemakkelijk voelen of honger hebben. Maar ook alle indrukken die een kindje op de dag krijgt, moet hij verwerken en dit doet hij door te huilen. Aan jou als moeder de taak om uit te ‘vogelen’ wat je kindje wil.

Ik kan mij herinneren dat toen Evie werd geboren zij het gelukkig direct op een krijsen heeft gezet. Een grote opluchting na een pittige bevalling, want huilen betekent leven. Het enige dat ik kon uitbrengen was: “Wat is ze mooi!” en “Laat je maar horen.” Als ze nu huilt, weet ik dat er iets aan de hand is en wil ik Evie helpen. Het kan frustrerend zijn als het niet lukt om Evie te troosten.

Tip van de dag: bewaar altijd je rust, een baby voelt het wanneer je zelf niet lekker in je vel zit of gefrustreerd raakt. Hierdoor wordt het moeilijker om je baby te kalmeren. Luister goed naar je baby. Aan het huiltje kun je herkennen wat je baby wil. Je baby vertrouwt op jou.

Jammeren
Jammeren is meestal een teken van moeheid. In combinatie met het wrijven in de oogjes en oortjes geeft je baby aan moe te zijn.

Kreet
Je baby ligt rustig in zijn wieg. Op het moment dat jij aan komt lopen begint de kleine te bewegen en volgt een kreet. Dit is geen schreeuw en komt voort uit verveling.

Dwingend
Bij honger gaat je baby op een dwingende manier huilen. Het kan zijn dat hij soms even stopt met adem te halen, maar gaat daarna weer door met huilen. Meestal gaat dit huilen gepaard met heftig bewegen van armen en benen voor aandacht.

Schril
Schril huilen lijkt op schreeuwen. Je baby heeft dan pijn door bijvoorbeeld krampjes. Tussendoor snikt je baby kort om adem te halen en huilt daarna weer verder.

Zielig
Wanneer je baby niet lekker in zijn vel zit of zich alleen voelt gaat hij zielig huilen. Dit huilen is niet hard, maar klinkt verdrietig. Als je je baby even troost en vertroetelt is het vaak snel weer voorbij.

Opbouwend
Opbouwend huilen begint stilletjes en wordt steeds luider en beweegt in zijn wiegje. Over het algemeen wil je kleine dan een schone luier.

Bron: www.papaenmama.nl
Follow my blog with Bloglovin

Volg en like ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.