In een nieuw jasje

Sommigen hadden het misschien al gezien, Je Kindje Doet Het Zo zit in een nieuw jasje. Zoals dat ook gaat bij kinderen in de groei, is het zo nu en dan nodig om jezelf een nieuw jasje te steken. Afgelopen weken ben ik druk geweest met het vinden van een nieuwe look en feel. Om te beginnen was het nodig, omdat het oude thema niet geschikt was voor mobiele telefoons en tablets. Daarnaast wilde ik wel eens iets nieuws. Benieuwd hoe mijn nieuwe uitstraling tot stand is gekomen?

Bug in een plugin

Ik was aan het knutselen en updaten geslagen om kritisch te kijken naar de mogelijkheden van mijn thema. De volgende dag was het opeens onmogelijk om mijn dashboard te openen. De website draaide nog wel, maar ik kon geen content (of wijzigingen) plaatsen. Het duurde even voordat ik de link had gelegd met mijn updates. Er volgde een zoektocht in een wereld waar ik helemaal geen verstand van heb. Uiteindelijk wist ik via de FTP-server de website weer te herstellen. Ik heb in elk geval weer iets nieuws geleerd

Google

In de tussentijd viel mijn oog op diverse berichten over Google. Vanaf 21 april zou de vindbaarheid van websites die niet mobielvriendelijk zijn verlaagd worden evenals de ranking en dat wil je natuurlijk niet. Mijn oude thema was niet responsive dus werd het tijd om werk te maken van een nieuw jasje.

Wat kies je dan?

De zoektocht was frustrerend. Als ik iets in mijn hoofd heb dan mag het vooral niet iets anders zijn. Ik wilde de foto’s graag behouden en de kleur van het thema kunnen aanpassen aan de kleur van de header, roze. Verder is het een verlenging van mijzelf en moet ik me een soort één voelen met het thema (lekker zweverig). Sommige websites en thema’s heb ik wel tien keer bekeken. Ik had het al bijna opgegeven toen ik dit thema tegen kwam. Na een paar kleine wijzigingen in de live demo wist ik het zeker. Dit is ‘m!

Het nieuwe jasje is een feit. Wat vinden jullie er van?

Volg en like ons:

3 thoughts on “In een nieuw jasje

  1. Ziet er mooi uit. Ik ben zelf ook nog altijd aan het puzzelen…. ik wil eigenlijk een andere domeinnaam, maar dat is volgens mij niet zo makkelijk aan te passen met een gratis wordpress. Dus dan iig nog maar eens goed zoeken naar een nieuwe lay out.
    Die van jou is mooi rustig en overzichtelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.