Isa Hoes verkozen tot meest symphatieke single moeder

Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta. De schoenen van een single moeder. Ik heb ontzettend veel steun aan Patrick en ik ben blij dat we de verzorging, opvoeding en huishouden samen regelen. Toch zijn er heel veel moeders die er alleen voor staan met hun kind(eren).

Het moederschap wordt wel eens de zwaarste baan ter wereld genoemd, helemaal wanneer moeders ook nog als single door het leven gaan. Hoewel het moederschap zwaar kan zijn, belemmert dat single moeders niet om actief te blijven daten. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van datingsite Relatieplanet.nl onder meer dan 2.200 singles in Nederland, waaronder 750 single moeders. Van de ondervraagde single moeders geeft meer dan 80% (80,2%) aan regelmatig tijd vrij te maken voor een date. Daarbij laten de single moeders hun moederschap niet achterwege: bijna driekwart (70,9%) deelt meteen tijdens de eerste date dat zij moeder is. Van de single moeders geeft 71,2% ook aan dat zij door het moederschap een serieuzere dater is geworden. Opvallend is verder dat single moeders een romantische date buiten de deur zeer hoog in het vaandel hebben staan. Bijna alle ondervraagde moeders (99,2%) plannen de eerste date nooit thuis, maar altijd op een neutrale plek en zonder kinderen. Aan de onderzochte singles is ook gevraagd wie zij van de single BN’ers als meest sympathieke moeder zien. Actrice en bestseller schrijfster Isa Hoes komt als winnares uit de bus.

Wat maakt een single moeder sexy?
Niet alleen het merendeel van de single moeders vindt dat je op de eerste date moet delen dat je moeder bent, ook het merendeel van de onderzochte mannen geeft hier met iets meer dan 60% (60.9%) de voorkeur aan. Iets minder dan een derde (28,4%) vindt dat een vrouw dit de eerste date best achterwege kan laten, om het later op een door haar gekozen moment te delen. Dat mannen eerst afgaan op het uiterlijk wordt niet bevestigd door het onderzoek. De onderzochte mannen geven aan dat niet zozeer uiterlijke kenmerken de single moeders sexy maken, maar juist eigenschappen als een spontane omgang met kinderen (49,1%) of haar zelfstandigheid (32,7%). Een goed lijf (8,2%) en een mooi hoofd (10%) worden in het onderzoek van Relatieplanet.nl duidelijk als minder relevant

Moederdagcadeaus voor een onbetaalbare glimlach
Moederdag is bij uitstek de dag om moeders in het zonnetje te zetten met ontbijt op bed en natuurlijk het moederdagcadeau. Het vinden van een geschikt moederdagcadeau is daarbij voor vele vaders, zonen en dochters een terugkerend dilemma. Want welk cadeau tovert die onbetaalbare glimlach op moeders’ gezicht? Ook dat is dit jaar onderzocht. Bij de ondervraagde moeders is een wellnessbehandeling veruit het meest populair, meer dan 3 op de 5 moeders (64,7%) geeft daar de voorkeur aan. Ook een lekker geurtje en make-up scoren relatief goed (21,5%). Sportschoolabonnementen (6,7%), sexy lingerie (4,3%) of chocola (2,9%) blijken de mindere cadeau-opties en veroorzaken eerder gefronste wenkbrauwen dan een glimlach.

Nederlandse mannen staan open voor single moeder
Een kind kan veel verandering in de persoonlijke levenssfeer teweegbrengen. Dat geldt niet alleen voor stelletjes maar ook voor mannen die een relatie willen aangaan met een single moeder. Weerhoudt dat mannen ervan om een relatie met een single moeder aan te gaan? Het antwoord is nee. Bijna één op de tien mannen geeft aan dat voor hen een relatie met een single moeder is uitgesloten. Het overgrote deel van de mannen (52,6%) zegt dat voor hen een single vrouw met kinderen sowieso geen probleem is. Een deel van de mannen vindt een relatie met een single moeder oké, bijvoorbeeld wanneer haar kinderen al volwassen en uitwonend zijn (20,4%) of de zorg van de kinderen volledig bij de moeder blijft (3,6%). Van de mannen zegt 13,7% dat zij een single moeder geen probleem vinden omdat zij zelf ook een kind hebben.

Meest en minst sympathieke BN’er moeders
Single moeder én Bekende Nederlander zijn zorgt ervoor dat deze categorie BN’ers bij veel media onder een vergrootglas liggen. Maar wie van deze BN’ers weet door haar optredens en uitstraling een sympathieke status te verwerven? Het blijken de onafhankelijke moeders te zijn die goed hun eigen boontjes kunnen doppen. Op 1 staat Isa Hoes (37,5%), op afstand gevolgd door de nummer 2, moeder en ‘rock chick’ Anouk (16,7%). Bridget Maasland sluit dit jaar de top 3 af (10,6%). Kijkend naar de onderkant van de lijst blijkt de ex-vrouw van Lange Frans, Danielle van Aalderen, met iets meer dan één procent (1,1%) als BN’er moeder het minst sympathiek te worden gezien. Wellicht ligt haar ‘pistoolincident’ in de straat van rapper Baas B nog te vers in het geheugen bij de respondenten. Estelle Cruijff, ex-vriendin van Badr Hari en ex-vrouw van Ruud Gullit, wordt met bijna 3 procent (2,7%) als iets sympathieker gezien.

Volg en like ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.