Kerst met je dreumes

Eerst kerst
Vorig jaar ging de kerst nog een beetje langs mij heen. Maar wat wil je met zo’n wolk van een baby. Nu gaan we er samen van genieten.

Over slechts een paar dagen is het kerst. Gezellige lampjes in huis, veel eten, familie. Ik vind het altijd hele gezellige dagen. Vorig jaar was Evie net vier weken oud. De kerst is toen een beetje aan mij voorbij gegaan, ik was vooral bezig met Evie en mijn eigen herstel. Dit jaar krijgt Evie wat meer mee van de kerstdagen en wil ik er gezellige dagen van maken. Hoe komen wij de kerstdagen door? En wat kun je allemaal met je kindje doen tijdens deze feestdagen?

Patrick en ik hebben de dag voor kerst allebei vrij en Evie houden we dan thuis van het kinderdagverblijf. We kunnen dan de laatste boodschappen doen, rommelen in huis en met Evie op pad. Jammer dat het geen witte kerst wordt, want dat was natuurlijk een groot feest geweest. Lekker wandelen en spelen in de sneeuw. Nu gaan wij een kijkje nemen bij China Lights. Volgens mij is dit prachtig om te zien en ik verwacht dat Evie haar ogen uit kijkt. Hopelijk werkt het weer een beetje mee op kerstavond. Anders gaan we een andere dag.

Nog meer leuke tips voor de kerstvakantie:

  • Bezoek een gezellige kerstmarkt in de buurt. Naast de leuke kraampjes zijn er altijd leuke activiteiten voor jong en oud.
  • Knutselen met het thema kerst. Een slinger voor in de kerstboom, je eigen kerstkaarten maken of koekjes bakken.
  • Spelletjesmiddag. Een gezellig bordspel is altijd leuk.
  • Kerstfilms kijken. In de kerstvakantie komen alle leuke (en minder leuke) kerstfilms weer voorbij. Sommige heb ik al tien keer gezien, maar kijk ik ze graag nogmaals met de kleine meid.

De kerst staat ook bij ons in het teken van familiebezoek en samen eten. Met name het laatst kan voor kleine kindjes een behoorlijke opgave zijn. Evie houdt niet van lang stil zitten dus het is nog even afwachten hoe het kerstdiner met de familie gaat verlopen.
We gaan gourmetten en Evie is nog te jong om zelf in haar pannetje te roeren dus moeten we andere manieren zoeken om het gourmetten voor haar ook leuk te maken. Daarnaast vind ik het wel belangrijk dat ze, ondanks dat het feest is, wel gezond eet. We nemen een aantal voorzorgsmaatregelen.

  • We zorgen voor haar favoriete groentes op tafel.
  • We letten op dat haar vlees goed doorbakken is.
  • Pannenkoeken doen het altijd goed.
  • Om de verveling tegen te gaan, nemen we de iPad met kinderfilmpjes mee. Lang tafelen is gezellig, maar voor de allerkleinsten een hele lange zit.

Wij gaan aankomende dagen genieten van het samenzijn. Wat zijn jullie plannen voor de kerst?

Wij wensen iedereen hele fijne dagen toe.

 

 

 

Volg en like ons:

One thought on “Kerst met je dreumes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.