Kinder-EHBO

Gisteravond ben ik bij een informatieve avond geweest over kinder-EHBO. Het was geen cursusavond waarbij je poppen gaat reanimeren, maar een avond waarbij alle theorie die er bij komt kijken aan bod komt. Vergiftiging, verstikking, brandwonden, schaafwonden en wespensteken, hoofdletsel herkenning, wat te doen bij een val. Ze zijn allemaal voorbij gekomen. Nu kan ik een artikeltje schrijven waarbij ik alle onderdelen ga uitleggen, maar dat doe ik niet.

De informatie die ik gisteren heb gehad is ingeslagen als een bom. Vooral het stukje verstikking echoot in mijn hoofd. Je bent namelijk als ouder de enige die je kindje kan redden. Als je alleen bent met je kindje heb je blijkbaar geen tijd om 1-1-2 te bellen. Nu hoop ik dat wat ik nu weet nooit in de praktijk te hoeven brengen en daarnaast hoop ik dat de paniek niet bij mij toe slaat in zo’n situatie, maar ik weet in elk geval wat me te doen staan.

Om heel eerlijk te zeggen denk ik dat dit basiskennis is die je als ouder standaard moet krijgen, via het consultatiebureau. Ik raad echt iedereen aan een cursus of informatieavond bij te wonen als dit mogelijk is. Sommige dingen die gisteren werden verteld had ik al ergens gehoord of gelezen, maar met voorbeelden uit de praktijk, gaat het leven. Hebben jullie een cursus kinder-EHBO gevolgd?

Volg en like ons:

3 thoughts on “Kinder-EHBO

  1. Watgoedzeg van je om die cursus te doen. Zelf ben ik al jaren BHV-er, maar voor kinderen kan het toch net even anders anders zijn. De natuur heeft het goed geregeld, als je de enige bent die je kind kan redden schijn je ijzig kalm te blijven. Maar achteraf komt alles eruit.

  2. Super goed om zo’n cursus of info-avond bij te wonen. Ik heb er ook eens over gedacht, maar het is er tot nu toe niet van gekomen. Ga binnenkort toch maar eens op zoek wanneer er hier in de buurt zoiets georganiseerd wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.